Köpt!

79855-79679855-79279855-793
79855-795
79855-79479855-78879855-79179855-79079855-789
Tjolahopp!
Idag har jag och Ida vart på stan och myst! Det var jättekul som vanligt :) Fikade, gick runt och köpte julklappar till hennes familj också kom jag hem med lite grejer:
Väska, Glitter, 149 men 25% på den (I LOVE IT!!!!)
Shorts, Vero Moda, 260 kr
Örhängen hjärta, Glitter, 39, 50 kr
Örhängen pluppar (3 olika storlekar), 49, 50 kr

Ikväll ska vi kolla på Hairspray (ASBRAAA!) och ha lite mys!


Varma hjärtan till er!
/jull

..

vad i helvete gör jag för fel? Jag blir så trött

Dagens slappa

79855-78479855-78579855-78779855-786
Dagens Oufit:
Leggings, Ullared, 39 kr
Linne, gammalt från JC
Benvärmare, H&M, 39 kr

Idag har det vart en slappig dag! Skulle åkt till stan med Evelina men eftersom hon inte var hemma och inte hörde av sig så blev det inget med det! Kollade Sex and the city och sedan vid 3-tiden åkte jag och mamma till mormor! Då hände världens äkcligaste grej; när vi skulle åka in på parkeringen stod det en man där och lade sig på vägen framför bilen som om att han ville ta självmord och att vi skulle köra över honom! Sedan sprang han fram och tillbaka hela tiden från sitt hus till parkeringen. Han hade tydligen också frågat mormor om han kunde låna 100 kr häromdagen. USCH!

Jaja, ikväll ska Ida komma hit. Vi ska kolla på film och så där!
Imorn ska vi till stan, ska köpa rouge, vattenfast mascara och ett par shorts tror jag :)

Spår som rullar: Big Mountain- Baby, i love your way

Kärlek till er

/jull



Dagens JULL

79855-782
79855-783
Hej hopp!
Dagens Oufit blev jag lite sugen på att ta idag :)
Linne, Vero Moda, 89 kr
Kjol, julklapp för några år sedan, från Vero Moda tror jag
Strumpbyxor, ICA, 89 kr

Och världens snyggaste armband som blivit min lilla .. ja .. min lilla ögonsten :) Köpte väl den för 5 år sedan eller något med bokstäverna JULLAN som jag kallades då. Nu är mitt smeknamn JULL och jag bär det stolt på detta armband. Erkänn; coolt ju?

Hahah, jaja. Idag har jag vart med Evelina! Vi kollade på E!-kanalen och där var det True Hollywood Story om America's Next Top Model och så. Låg i hennes säng och skrattade och prata (missförstå mig inte). Vi hade sköj :)

Imorn blir det stan med Evelina, ska kolla på lite grejer :)

Nu laddar jag min Ipod och lyssnar på musik. Åh, gud, det är det bästa som finns. Jag älskar musik och jag älskar livet för på söndag ska jag till THAILAND! Kan ni tänka er detta?:

Åh vad jag kommer sola och må gött! Också ska jag äta hur mycket mat som helst och gå upp i vikt och bara bli såååå kurvig! NOT! Haha, kommer la inte få kurvs förrän jag är 30 eller nåt men ååh vad jag ska frossa och bara må gott!

Nu blir det nog Sex and the City med lite glass tror jag, längesen nu!

Kram på er där ute i kylan. Mys på, mys på.
Kärlek /jull

Pics med nya kameran!

79855-781
79855-780
79855-779
Har tagit lite niceiga kort med våran nya kamera, coolt vaaaa? :)

Jajaja, idag ska jag och Ida göra massa grejer. Köpa mat, köpa fika till dansen, ha dansen, köpa julklapp till Joss, kolla massa filmer, äta tacos m.m. m.m. Hon ska nämligen sova hos mig och det ska bli myyys :)

Nu ska jag nog upp och ringa my sweetie!

Puss o kram /jull


Dansdöttrarna del 10

Hello hellO!:)
Ååh, så gött med sovmorgon i morgon :) Denna dag har varit väldigt trött. Upp kl 6 och iväg och ha Lucia-mys med skolan. Gjorde 4 föreställningar. Hade sedan lite fika i klassrummet och sedan kom jag hem och somnade. Hade ont i halsen och fick ännu mer ont i halsen när jag vaknade sedan på kvällen kl 6. Sedan kollade jag lite Sex and the City och så där. Nu är halsen lite bättre faktiskt :)

Kollar lite 100 Höjdare!!! med F&F <3 Ska lägga in DansDöttrarna nu :) Förresten ska jag hämta nya kameran (10.1 mega pixels!!!!) och ta lite coola kort. Hahaha, nu kommer jag fota massa, och massssssaaaaa meeeer i Thailand. Åker dit den 23 :) Åååh ,ska bli så skööönt!

Nu kommer Dansdöttrarna del 10, spännande, spännande:

Sara hoppar in i baksätet i den vita, gamla Volvon och hälsar på mormor och morfar. Hela fredagen i skolan har gått snabbt och nu äntligen ska hon få rensa tankarna genom att åka med mormor och morfar till deras stuga. Mamma måste vara hemma i helgen för att plugga inför någon tenta.

- Sätt på dig säkerhetsbältet, gumman, säger mormor och Sara ler och gör som hon säger.

Väskan som är packad och klar slänger hon ner vid fötterna och sedan lutar hon sig bak med ögonen slutna. Det här kommer att bli toppen. Mormor och morfar kommer visserligen inte vara de roligaste att spendera en helg med men Sara kommer i alla fall få mycket ledig tid till att bara slappa, gå promenader och dansa så mycket hon vill i det stora allrummet. Kanske att hon träffar på någon kille som får henne att helt glömma bort Stefan?

Morfar kör och mormor sitter bredvid honom och visslar till någon låt på radion. Sara öppnar ögonen och tittar ut. Mörkret börjar falla och träden ser helt nakna och ensamma ut där de står ödsligt med spretiga grenar. Det kommer att vara kallt i stugan. Värmen har inte alltid varit den bästa, och egentligen undrar Sara varför hon tror att det kommer bli toppen i stugan. Mormor och morfar ville bara åka ut till kusten och se hur stugan ligger till, om den ser ut som den ska, också vill de hälsa på grannarna som bor där dygnet runt. Hur kul är det att åka till en stuga mitt i mörka hösten? Man kan ju inte bada, sola, ha picknick eller åka på mysiga cykelturer. Sara ville följa med för att .. för att vadå? Slappa och dansa lite? Det kan hon ju göra hemma! Sara får en rynka mellan ögonbrynen. Vill hon verkligen följa med nu?


- Ja, men vi hörs ikväll då? Jag ringer er vid sex-tiden!

Ellen skyndar ut från skolbyggnaden efter att ha pratat med Felicia och Karro. Ikväll ska alla utom Sara träffas som vanligt vid Musse's Pizzera och käka pizza. Felicia och Karro är jätte på, Ida har väl struligt där hemma som vanligt men Ellen känner att det inte kommer bli lika roligt när inte Sara är med.

Ellen måste passa sin kusin Viola idag. Ellen kommer ihåg förr att alltid Ines fick passa henne ibland när mamma och pappa jobbade eller om de inte var hemma. Ellen tycker om barn, hon vill minst ha tre stycken och Viola är en sådan gullig unge! Ellen dra upp jackärmen och kollar på klockan; snart tio över 3. Nina skulle lämna av Viola klockan tre så bäst att hon skyndar sig. Ellen kurar in sig i sin stora halsduk och flåsar för att värma hennes nariga och torra läppar. Vilken kall dag!


Ida slänger dörren efter sig och tar av sig skorna. Hon ställer prydligt upp de på skohyllan och börjar sedan vira av sig sin halsduk.

- Hallå?, ropar hon lite halvhögt.

Hon vet att pappa är hemma, men vill ändå inte verka osocial utan artig.

- Ja, hör hon pappa grymta från vardagsrummet. Jag såg att du hade tvätt i ditt rum. Kan du bära in det till tvättstugan och lägga det i tvättkorgen?

Ida gör som pappa säger. Ikväll ska de ändå iväg till Musse's Pizzera, eller det tror hon. Ida suckar medan hon börjar plocka upp sina kläder. Hon har inte frågat pappa om hon kan gå ut ikväll och äta pizza med tjejerna. För de flesta 16åringar är det en självklarhet att gå ut med sina vänner och umgås, men inte i Idas familj. Innan Ida får gå ut måste hon städa sitt rum, ha klart alla läxor och göra vettiga grejer. Ida går mot tvättstugan och slänger kläderna i tvättkorgen, sedan stannar hon framför soffan där pappa sitter och kollar på Nyheterna.

- Pappa?

Pappa sliter inte blicken från tvn.

- Ja?

Ida biter på läppen men tar mod till sig.

- Skulle jag kunna få gå ut och äta på Musse's Pizzera ikväll med tjejerna?

Pappa suckar och byter kanal, sedan tittar han på Ida.

- Ja, om du har dammsugit och gjort läxan.

- Vi har inga läxor över helgen.

- Ni har prov på måndag, Ida!

- Det har jag redan pluggat till. Jag kan det mesta.

- ''Det mesta'' räcker inte. Jag får förhöra dig när du kommer hem ikväll. Hur dags sticker du?

- Klockan 6 skulle vi mötas.

- Då antar jag att du är hemma lite före 9?

Ida rycker på axlarna.

- Ja, det skulle jag väl kunna hinna.

- Ida, det SKA du hinna. Kom hem klockan 9, annars blir det ingen pizza för din del.

Ida nickar och går sedan in på sitt rum för att ringa Ellen. Hem klockan 9 en fredagkväll för att bli förhörd i Kemi? Ida kan inte bli mer uttråkad, men det är så det är. Efter kul kommer det tråkiga. I alla fall i Idas liv.


Karro höjer musiken. Christina Aguileras nya skiva fyller rummet och Karro svänger med höfterna samtidigt som hon klär på sig sina danskläder. Äntligen är det helg! Karro ler och drar sportbhn över huvudet. Hon ska sticka iväg till Felicia snart för att träna på dansen äntligen! Efter det blir det pizza med tjejerna och det ska bli så himla skönt att äntligen få sova ut imorgon. Hela helgen ska hon spendera hos mamma men Karro vet inte riktigt vad de ska göra. Mamma pratade om att bjuda Karro och Andrea på en shoppingdag i stan och sedan avsluta dagen med att gå på bio, men mamma säger så mycket. Karro tar inte det mamma säger med lika mycket nypa salt som med det pappa säger, men ändå känns det inte riktigt hundra när mamma bestämmer sig för något.

Karro dansar fram till spegeln och börjar göra två flätor i sitt korta hår. Tillslut stoppar hon sina dansskor i väskan och stänger av musiken. Hon springer nerför trappan och ut i hallen.

- Jag sticker till Felicia!, säger Karro med jackan halvt på.

- Ja, gör det, gumman! Hör av dig bara sedan när du sticker till Musse's!

- Japp, säger Karro och öppnar dörren. Hej då!

Karro får gåshud när hon kommer ut. Det är otroligt kallt ute och minsta lilla kyla gör att håren på kroppen reser sig på henne. Innan Karro hoppar på cykeln piper det till i väskan och Karro fiskar upp mobilen. ''Hej, Karro! Hoppas ni får det trevligt ikväll på Musse's. Jag saknar er redan. Jag kommer nog lida mig igenom helgen här på kusten. Mörkt, kallt och tråkigt. Glöm inte att jag tänker på er! Kram''. SMS från Sara. Karro börjar knappa ett svar på mobilen och drar sedan iväg mot Felicia. Tyckte inte Sara att det skulle bli kul på kusten?


Felicia står och övar på piruetter när det plingar på dörren, men hon orkar inte öppna. Hon har jättehög musik på där hon står mitt på golvet i rummet, så mamma tror säkert att hon inte hör.

- Felicia! Dörren!

Jenny ropar från sitt rum, men Felicia svarar inte. Hon snurrar vidare alldeles svettig med hårstrån som fastnat i hennes klibbiga ansikte.

- Hallå?

Felicia stannar. Hon hör Karros röst och sedan en dörr som stängs.

- Hej, Karro! Jag kommer!, ropar Felicia och tar en smutsig t-shirt från sin garderob och torkar bort svettpärlorna i pannan. Hon springer ner till hallen där en rödkindad Karro står och värmer händerna vid elementet.

- Hej! Fy fasiken vad kallt det är!

Felicia fnissar lite lätt och räcker Karro en filt.

- Tack. Jag har hittat en jättebra låt som vi skulle kunna använda. Jag tror den passar dig perfekt, Fellan!

Karro plockar fram sitt cdfodral ur sin väska och tjejerna styr stegen mot Felicia rum. Skivan rullar igång i cdspelaren och tjejerna börjar digga.

- Ja, perfekt! Jag har tänkt att vi kan ju göra så här!

Felicia visar ett steg som sätts ihop med en piruett och Karro fastnar med en gång. Tjejerna sätter dansen på åtta takter och efter en halvtimme är allt klart. Karro höjer näven och Felicia slår på den.

- Härligt, Karro! Ska vi fira med lite Coca Cola?

Karro börjar skratta.

- Coca Cola? Har du ingen bärs att bjuda på?

Felicia sätter fingret för munnen och hyschar.

- Tyst! Mamma är hemma!

Tjejerna börjar skratta, men Karro som alltid är lite smått galen ger sig inte.

- Men ikväll ska vi ju till Musse's, kan vi inte ta med lite öl till tjejerna?

Felicia ser tveksam ut som alltid. Hon är inte den tjejen som dricker.

- Jag vet inte .. Jag är inte så sugen på det. Sara hade ju gärna velat ha, men nu är ju hon inte hemma.

- Nej, precis! Jag vill ju inte dricka själv. Kom igen, du och jag i alla fall?

Felicia sätter sig på sin säng och Karro sätter sig bredvid.

- Det handlar inte om att bli full eller däcka, Felicia. Bara några öl är väl ingenting? Det är ju inte din första gång! Kom igen, vi är 16 år!

Felicia rycker på axlarna.

- Men jag vill inte dricka öl. Jag tycker inte ens att det är gott. Dessutom dricker jag bara på fest, inte en vanlig fredag med er tjejer.

Karro söker efter Felicias blick.

- Så jag ska dricka själv ikväll då?

Felicia tittar i Karros blåa ögon.

- Snälla?, ber Karro och krokar ihop händerna.

Felicia ler ett snett leende.

- Okej, då. Men inte mer än tre öl!

- Tack, Fellan!

Karro slänger sig över Felicia och kramar henne så de ramlar bakåt i sängen. Sedan skrattar de.


Nobel!

79855-776
79855-777
Oj vilka fruntansvärt bra bilder jag tar! JÄVLA SKITKAMERA! Måste köpa en till Thailand, eller köpa en i Thailand för att spara lite pengar. Hahah, jaja, klänningen är iaf från H&M, 298 kr och så här såg jag ut idag på Nobel i skolan. Det var mys och jävlar vad killarna var snygg, hihi :)

Nu ska jag .. softa och få lite cool inspiration av en miss Amanda Jenssen, hon är den coolaste.

Dagens randiga!

79855-775
79855-774
Ursäkta för den suddiga bilden! Och snygg pose på första bilden eller hur? :) Hahaha.
Dagens Oufit:
Väst, sytt själv i  skolan
Jeans, JC, 250 kr, JC
Tröja, H&M, 149 kr
Halsband, 20 kr, Salem Al Fakirs konsert :)

Dagens nya!

79855-772
79855-773
Jepp, nya kläder hela köret :) Blev detta igår + trosor och en klänning då som jag kan visa någon annan dag. Ska ju använda den på fredag så det blir väl kanske då. Ska sova hos Joss då men innan kan ni få se! :)
Dagens Oufit:
Jeans, JC, 250 kr (yeaaah, rea!)
Linne, Vero Moda, 89 kr
Kofta, H&M, 198 kr
Benvärmare, H&M, 39 kr


Ser lite konstigt ut med benvärmarna men de sticker upp ovanför stövlarna så som alla har nu (tråkigt ju hahah!) så ja .. :)
Nu ska jag upp o kolla lite Sex and the City och dränka mina tårar i dåliga betyg med lite gitarrspelande :( :)

Puss o kram och hej då!


SP Comeback!

79855-771
Jag har alltid varit ett stort fan av Spice Girls. Jag älskade dom! Och jag kan inte låta bli att sitta här och få lite nostalgi när jag ser deras comeback-konserter på youtube. Jag fick faktiskt tårar och jag rös i hela kroppen. Deras låtar håller ju faktiskt! De är ju bra, även fast det är sorgligt att dom inte kan sjunga nu, förutom Mel C typ. De mimar, och Victoria bryr sig bara om sina kläder, hon kan verkligen inte dansa! Mel B är ju coolast :) Lite Beyoncé över henne ibland, men hon är dock mkt coolare i sin stil! Plus att de faktiskt sjunger covers också! Jah hörde att de sjöng Can't stop til' you get enough av Michael Jackson, Celebration av Kool and the Gang och That's the way med .. vad heter dom nu då? Jaja, i alla fall lite discolåtar :) Väldigt bra var det och de bjuder ju på mycket show!
Vad tycks om Spice Girls?

Dansdöttrarna del 9

Ja! Äntligen! :) Eller .. ? Haha. för er som vill läsa som kommer fortsättningen på Dansdöttrarna. Har kommit ganska långt på den nu. Är skitkul att skriva ju :) Idag har jag & mamma vart en sväng på Överby. Köpte jeans, klänning, linne, benvärmare och kofta. Kanske kan ta kort på det ikväll eller imorn eller så :) Kul kul!
Men här kommer Dansdöttrarna del 9, blir väldigt långt idag för det var ju längesen ni fick läsa den :) :

Hela vägen hem tänkte Ida på Pettan. Vilken charmig kille, med världens vackraste smaragdgröna ögon. Det är som ett tecken alltihop. Tjejerna rekommenderade honom i matsalen och sedan när dom skulle gå därifrån krockade Ida med honom! Sedan kom han fram och frågade om hon ville ta en fika eller gå på bio. Ida har aldrig varit kär! Eller aldrig varit så här kär!

Ida är ensam hemma. Klockan är lite över fyra och snart kommer pappa hem, efter att ha hämtat Jerry på dagis. Hon vet vad som gäller då; äta, göra läxorna, städa rummet, passa Jerry medan pappa åker och handlar och kemtvättar, och sedan träna på dansläxan. Bara det att hon inte har någon danspartner! Ida sitter på stolen i sitt rum vid sitt skrivbord. Hon dyker ansiktet ner i händerna och skakar på huvudet. Pappa kommer bli så arg! Jag kommer ligga efter med läxan och jag kommer inte kunna följa med tjejerna ut på fredag, för pappa kommer tvinga mig dansa!, tänker Ida. Ida öppnar hastigt skrivbordslådan, lyfter på skynket och tar ut sin dagbok. Hon skriver ner allting som har hänt. Att hon träffade världens gulligaste Pettan, att Frida inte kan vara hennes danspartner, och att Sara gillar Stefan igen. Ida skriver ner allting, precis innan pappa kommer hem.


- Så, tjejer, vad vill ni äta, då?

Karro, Andrea och Conny sitter på Figges Food och pappa ögnar igenom matlistan leende. Karro ser att han spelar. Conny lever på bidrag, jobbar inte på grund av att han försover sig, och bjuder jämt sina döttrar på dyr lunch ute, trots att pengarna inte riktigt tillåter det. Flera gånger har Bella fått stoppa honom från att köpa för dyra luncher, eller till och med gett honom pengar till det.

Karro tittar inte ens i sin lista som ligger på bordet framför henne utan ler och tittar upp mot pappa.

- Jag tar spaghetti och köttfärssås!

Conny nickar.

- Ja, vad bra! Då beställer vi det. Andrea, gumman, vad vill du ha då?

Andrea suckar där hon sitter bredvid Karro med hakan i handen.

- Jag vet inte. Jag är inte ens hungrig. Måste du bjuda ut oss på lunch hela tiden?

Connys leende försvinner och Karro ser att han ser ledsen ut.

- Andrea, försök vara lite schyst mot pappa. Du ser väl att han försöker!, viskar Karro mot Andrea.

- Försöker att spendera onödiga pengar, ja!, säger Andrea och gör en grimas.

Conny lyfter armen och söker kontakt med en servitris som kommer fram.

- Ville ni beställa?

Servitrisen ler det vitaste leende Karro nånsin har sett med sin pigga och glada hästsvans.

- Ja, vi skulle vilja bestämma en spaghetti med köttfärssås till damen här mitt emot!, säger Conny och försöker vara rolig. Jag skulle vilja ha den här laxbiten på nummer 25. Är det remouladsås till den?

Servitrisen fortsätter le.

- Ja, det är det. Vill inte damen här ha något då?, säger hon och vänder sig mot Andrea.

- Nej, jag är inte hungrig. Ta en Fanta till mig bara.

Servitrisen raspar ner beställningen i sitt block och frågar sedan vad Karro och Conny vill dricka. Karro säger att hon vill ha samma som Andrea, en Fanta, och Conny säger snabbt att han tar en öl. Karro spänner ögonen i Conny, likaså gör Andrea fast betydligt argare. Conny fumlar plötsligt med besticken som ligger på bordet.

- Ehm .. jag .. en Fanta till mig också!, säger han och ler.

Servitrisen går vickandes iväg och Andrea reser sig upp.

- Jag ska bara på toa.

Andrea går iväg och Conny lutar sig fram mot Karolina.

- Hur är det med dig nu för tiden, gumman? Hur är det med dansen? Hur går det i skolan? Har du träffat någon kille än?

Karro himlar med ögonen.

- Nej, pappa, det har jag inte. Och jag har inte tid för någon heller. Inte med dansen, skolan och alla luncher du bjuder ut mig på.

Conny lutar sig tillbaka och ser lite vilsen och rädd ut.

- Pappa, jag vet att du bara vill vårat bästa, men ärligt talat, hur smart är det att spendera pengar på onödig mat på uteställen? Det är mycket billigare och mysigare om du lagar något hemma!

Conny kliar sig i huvudet.

- Men .. jag trodde ni tyckte om det? Er mamma gör ju mat hemma varje dag, så det kan väl vara kul för er att komma ut lite grann?

- Ja, jovisst, någon gång ibland, ja! Men tänk inte alltid på oss. Du måste klara dig på dina pengar, pappa. Lägg pengar på sådant som är viktigt. Restaurangmat är inte billigt!

Karro kan vara trött på att behöva vara mamma för Conny ibland. Han inser inte saker lika lätt längre. Bella är den hårt arbetande mamman med fint hus och vårdat utseende, medan Conny lever på bidrag och släpar runt sina barn mellan restauranger för att förgylla deras vardag. Karro önskar att han kunde ta tag i sitt liv ibland.

- Gumman, då! Jag har råd, vet du! Oroa dig inte!, säger Conny och viftar med handen och lägger till ett skratt. Karro ser fortfarande allvarlig ut.

- Jag vill bara att du tänker efter lite ibland, pappa.

Andrea kommer tillbaka och strax därefter kommer maten. Under hela måltiden är Karro tyst medan Andrea svarar suckandes på Connys jobbiga frågar. Vår familj är allt annat än perfekt, tänker Karolina.


Felicia är hemma igen och sitter och äter lasagne med hela familjen. Eller .. Jenny sitter och pratar i telefon med sin kille, och mamma och pappa sitter och pratar om sina jobb. Felicia sitter mest och petar i maten.

- Är du inte hungrig, Felicia?, säger Annelie och avbryter samtalet med pappa.

- Nej, inte så ..

Felicia börjar bli sugen på att dansa. Hon och Karro kunde inte träna på dansläxan idag så hon kan ju alltid börja själv. Felicia reser sig upp så att stolen skrapar i golvet.

- Tack för maten, säger hon och lyfter tallriken och ställer den på diskbänken.

- Ja, varsågod för det lilla du åt. Du kan väl äta lite senare, då?, säger Annelie och tar en klunk ur sitt mjölkglas.

Felicia försvinner upp på sitt rum och slänger sig på sängen med cd-fodralet i handen. Hon bläddrar igenom alla skivor hon har för att hitta någon som passar. Det mesta är klassiskt eller hip hop. Hon vill ju ha något popigt disco som passar henne och Karro! Plötsligt hittar hon en passande skiva, Absolute Disco, som hon sätter i cd-spelaren. Hon börjar digga till musiken och dansar på. Åh, vad Felicia älskar det här!



Sara sitter och ögnar igenom sin gamla skrivbok. Man kan inte riktigt säga att det är en dagbok, utan mer som en skrivbok där hon skrev och ritade bara som hon kände. Sara suckar. Nästan alla sidor är täckta med hjärtan kring ordet Stefan. Sara vet verkligen inte hur hon ska göra, om hon ska våga ta steget och prata med Stefan eller om hon bara ska skita i allt, eftersom det bara är så otroligt pinsamt? Men Sara gillar honom. Hon gör det. Han är söt, och verkligen rolig, och inte alls så odräglig som tjejerna tycker egentligen! Eller?

Sara stoppar tillbaka skrivboken i lådan och skjutsar lådan under sängen. Idag är hon bara så trött på allting. Dom har visst Religionsläxa till imorgon men vem orkar göra den? Kanske Ida och Ellen, men inte jag!, tänker Sara och suckar igen. Plötsligt rycker Sara till. Det vibrerar i byxfickan. Sara tar upp sin rosa luckmobil och tittar på displayen. Nu är hon inte trött längre, tvärtom. Hon blir kallsvettig och bara så energisk! Det är Stefan som ringer! Sara vet inte vad hon ska säga i telefonen, men hon måste väl svara, eller? Sara svarar.

- Hallå?

- Hej .. det är Stefan.

Sara sitter på sängen och hör att Stefan är väldigt lugn, motsatsen till vad han är i skolan. Sara säger ingenting. Hon andas bara i luren lugnt och sansat ..

- Hur är det med dig? Jag har inte sett dig sen fysiken.

Sara tar ett djupt andetag.

- Nej, jag var så himla trött. Och angående det där som hände ..

- Oroa dig inte! Ärligt .. du behöver inte oroa dig, Sara. Jag har gillat dig ganska länge också, men vi behöver inte ta detta så hastigt. Om du vill tänka över det så är det okej, vi kan ta det lugnt. Om du gillar mig förstås?

Sara kan inte tro sina öron. Gillar Stefan henne? Det kunde hon aldrig tro! Aldrig i hela livet. Men nu orkar Sara inte låta som Miss Perfekt längre.

- Vadå? Varför utnyttjar du mig i skolan då?

Sara hör att Stefan suckar.

- Jag vet inte .. det blir så när man är med Marcus. Det är liksom vi, vi har kul när vi håller på.

Sara rynkar ögonbrynen.

- Vadå håller på? Vågar du inte stå för att du gillar mig eller? Går du då runt och utnyttjar mig genom att ta på min rumpa?

Sara är inte så säker på om hon känner likadant för Stefan längre.

- Nej, alltså, Sara. Jag visste ju att du hatade mig för att jag höll på så och då vågade jag inte säga att jag gillade dig, eller gillar dig. Nu när du väl gör det så ..

- Vadå GÖR? Jag gillar inte alls dig!

Sara avbryter samtalet och slänger mobilen på sängen bredvid sig. Usch! Han kan inte försvara sig, den fegisen. Sara reser sig och springer nerför trappan och ut i hallen. Mamma är och tränar och mormor och morfar är på middag hos några bekanta, så Sara passar på att sticka ut. Hon tar på sig jacka, skor och halsduk allra hastigast och sätter sig på cykeln. Nu vill hon bara dansa bort tankarna på Stefan hos Ellen.


Ellen mår toppen. Hon och Linus ligger i hennes säng och kramas. Tvn är på men dom bara intresserar sig för varandra.

- Jag var verkligen orolig över det som hände idag. Jag trodde du typ inte var kär i mig längre!, säger Ellen och skrattar där hon ligger på Linus och kramar honom.

Linus suckar och pussar henne i håret.

- Jag vet, gumman. Förlåt, men vad skulle jag tro? Men nu när jag vet att Stefan bara snackar massa skit så blir jag redigt förbannad alltså!

Ellen nickar och dom kysser varandra.

- Men vi har varann, eller hur? Du kan ALLTID lita på mig, jag skulle aldrig göra något sådant, verkligen inte. Jag är kass på att ljuga!

Linus börjar skratta.

- Ja, verkligen. Kommer du ihåg den gången klassen skulle säga till Bengt att alla hade drabbats av influensa? Du bara ''Men .. nej, jag har faktiskt inte influensa!''.

Ellen börjar fnissa och rullar runt och hamnar på rygg. Linus kysser henne på halsen, men avbryts av att det plingar på dörren. Hela familjen har kommit hem, förutom pappa, och Ellen kan höra att mamma öppnar dörren där nere. Ellen försöker få tyst på Linus som pussar henne i pannan.

- Linus, ssccch!

Inte långt efter ropar Åsa.

- Ellen! Sara är här!

Ellen rynkar pannan och Linus ser ut som ett frågetecken.

- Skulle hon komma?, säger Linus och Ellen vet att han vill vara själv med henne.

- Nej, men det kanske har hänt något med Stefan och det. Vänta här, jag kommer snart.

Ellen pussar Linus hastigt på munnen och sticker nerför trapporna där Sara står, alldeles frusen och röd om kinderna.

- Hej, Sara!

Ellen kramar henne och bjuder in henne i köket samtidigt som Ellen skjutsar ut mamma.

- Har det hänt något?

Sara sätter sig i kökssoffan medan Ellen börjar fiffla med lite varm choklad. Sara suckar.

- Stefan ringde.

Ellen spärrar upp ögonen.

- Gjorde han!?

- Ja, och jag .. skällde ut honom.

Ellen sänker ögonen.

- Sara .. varför det?

- Han kan inte stå för att han gillar mig! Ni hade rätt .. han utnyttjar mig bara.

Ellen får en klump i halsen. Ska hon berätta om att Stefan ljög för Linus? Ellen vänder ryggen mot Sara och börjar fixa med chokladen.

- Vet du varför Linus var så sur på mig i plugget idag? Stefan hade tydligen sagt till Linus att jag strulat med Gabriel igen.

Ellen tittar över axeln och ser att Sara rynkar sina ögonbryn och tittar Ellen djupt i ögonen.

- Va? Var det därför? Åh, han är en sådan ... åh!

Sara dyker ner ansiktet i händerna efter att ha slagit sig själv i huvudet.

- Fattar du att jag gillade honom för ungefär en timme sedan?

Ellen börjar plötsligt skratta.

- Sara, ditt humör kan ändras på bara en sekund!

Ellen lyfter de tre kopparna med choklad och ställer dom på bordet.

- Liiinuuuus! Vill du ha varm choklad?

- Ja! Jag kommer!

Linus steg dunkar där uppe och hoppar sedan nerför trappan och hejar på Sara. Sara hoppar längre in i soffan så att Linus får plats.

- Jag är så ledsen, Linus. Lita inte på Stefan. Han utnyttjar mig, och ljuger för dig. Jag tänker aldrig mer gilla honom! Åh, jag önskar bara att jag kunde sjunka genom jorden.

Linus rycker på axlarna och tar sin choklad.

- Äh, det är lugnt. Jag tänker i alla fall strunta i honom.

Ellen sätter sig mitt emot Sara och Linus och alla börjar sippa på den heta chokladen. Det är kolsvart ute och taklampan lyser över dom. Klockan är halv sju och Ellen börjar tänka på Religionsläxan.

- Har ni gjort religionen?, frågar Ellen plötsligt.

Linus skakar på huvudet.

- Nej, men det var väl bara två sidor vi skulle läsa eller något? Du kan väl förhöra mig sedan?

- Ja, visst. Jag måste bara läsa igenom det några gånger ifall Bengt har gjort något förhör.

Sara tittar drömmande på Ellen och Linus.

- Tänk vilken tur att ni har varandra. Tjejkompisar är bra att ha, men liksom .. en pojkvän. Tänk vad soft! Jag vill också hångla och hålla handen!

Alla tre börjar skratta.

- Sara, du är galen, säger Ellen.


- Hallå!?

Ida rycker till. Hon har somnat i soffan och nu hör hon att pappa ropar från hallen med hög röst. Åh, nej, tänker Ida. Jag har inte hunnit göra religionsläxan, inte hunnit plocka ordning i rummet och inget vettigt alls som jag måste göra efter skolan! Varför glömde jag just idag? Ida reser sig upp från soffan, gnuggar sig i ögonen och plattar till håret. Jerry rusar in i vardagsrummet och slänger sig bredvid henne i soffan, sätter på tecknat på tv. Ida smeker honom över håret. Han är så söt. Tomas dundrar in i rummet efter Jerry och tittar på Ida.

- Hej. Har du gjort läxan och städat än, Ida?

Ida får lite smått panik.

- Ehm .. ja, jag höll på att städa men skulle bara kolla om jag hade min hårborste här i soffan.

Ida reser sig och går in på sitt rum. Tomas verkar strunta i henne och börjar fiffla med stekpannor och kastruller i köket. Ida stänger in sig i sitt rum och börjar hastigt plocka undan lite kläder som ligger utspridda på golvet. Skrivbordet är som vanligt städat, men Ida kan aldrig hålla koll på sina kläder. Hon öppnar fönstret för att vädra trots att det är svinkallt utomhus, och sedan lägger hon överkastet prydligt över sängen. Ida sätter händerna i sidorna och kollar runt. Inget mer? Nej, inget mer. Nu är det väl bara att börja med religionsläxan. Hon vill kunna säga till pappa att hon fick MVG - igen. Om det nu blir något förhör då av Bengt. Plötsligt fastnar Idas blick på en ram som står i hyllan. I ramen finns fem glada tjejer. Ellen längst ut, sedan Sara, sedan Karro, sedan Felicia och sist Ida. Bilden är tagen förra sommaren när de var i Felicias stuga och badade. Åh, vad det var roligt, tänker Ida. Men det krävdes mycket förberedelse och snack med pappa för att han skulle säga ja. Ida börjar tänka på dansen och orkar inte tänka på alla partners hon kan tänkas välja. Nu får hon väl börja på en dans själv då om det ska vara så att hon inte har någon att dansa med! Ida öppnar dörren och går ut i köket. Jerry har somnat framför Kalle Anka och pappa står och steker pannbiffar vid spisen.

- Pappa?

Tomas tittar på Ida.

- Ja?

- När ska vi äta?

Tomas suckar.

- Ida, du får vänta lite. Maten blir inte klar på fem minuter. Den är kanske klar om en halvtimma. Börja med läxan nu.

Ida suckar och börjar gå mot sitt rum. Hon hör då att Tomas börjar närma sig henne och hon vänder sig om.

- Suckade du?

Ida ser ut som ett frågetecken.

- Va? Vadå?

Tomas lyfter fingret och pekar mot henne.

- Vadå va? Du suckar aldrig så igen! Förstår du? Skolan ska du klara, för det gjorde jag! Kolla vilket fint jobb jag har fått! Du ska gå ut med toppbetyg!

Tomas vänder på klacken och går mot spisen igen. Ida står stilla och bara tittar ut i tomma intet. Ögonen fylls med tårar och hon känner att hon inte orkar ta pappas skit mera. Ida vänder blicken mot soffan där Jerry ligger. Tomas bryr sig inte om Jerry somnar eller tittar på tv istället för att göra något vettigare, han ''är ju bara barn'' menar Tomas. Ida rusar in på sitt rum och sätter på cdspelaren. Nej, läxan ska hon göra senare ikväll, nu vill hon bara dansa. Det är det enda som rensar hennes huvud.


Karro har precis kommit hem från lunchen med pappa och Andrea. Andrea stack direkt till stallet efteråt, men Karro sitter i tvsoffan med mamma bredvid sig och tittar på något viktprogram. Mamma vill hålla sig i form och tittar jämt på sådana här program. Karro brukar mest slötitta. Kan dom inte sätta på Honey istället? Världens bästa dansfilm!

Karro suckar och tittar på mamma.

- Mamma, ärligt! Du ser ju detta jämt! Kan vi inte sätta på Honey eller Flashdance eller någon dansfilm?

Bella börjar skratta.

- Så du menar inte att du ser på dom filmerna jämt? Detta program går en gång i veckan, vi ser klart det nu.

Karro suckar men är otålig. Hon börjar prata med mamma.

- Du .. varför skiljdes du och pappa egentligen?

Karro har aldrig haft svårt för att prata. Hon är väldigt öppen med sina frågor och funderingar. Mamma vänder huvudet mot Karro.

- Ja du, Karolina .. Det var av många olika anledningar ..

- Som vadå?

Bella suckar.

- Ja .. jag hade slutat älska honom, vi trivdes inte ihop helt enkelt. Och sedan är vi så olika .. jag lever ju för mitt jobb, och pappa var en .. en slöfock!

Bella och Karolina fnissar lite lätt men sedan blir Karro allvarlig.

- Men mamma .. pappa behöver jobb. Han kan inte leva på sitt bidrag och samtidigt sköta om två barn. Han har väl säkert inte klippt sig på flera månader heller. Mamma, vad ska vi göra?

- Jag vet, gumman. Men det är inte vårt ansvar att ta hand om honom. Du vet att jag har försökt prata med honom men han kan ju aldrig ha fel!

- Men han kommer ju inte ha råd att ha kvar oss om han håller på som han gör!

Bella lägger handen på Karros.

- Det kommer ordna sig, Karolina. Lita på mig. Det är bara det .. när jag skiljde mig från honom trodde jag att vi bara skulle träffa varandra när vi lämnar över barnen, inte att jag skulle bli som en mamma för honom!

- Ja, det är ju det jag menar, mamma. Pappa kommer inte klara detta, och du kan inte fortsätta stoppa några hundringar då och då i hans jackficka. Tro mig, jag har sett

Bella smeker sig i ansiktet och ser förfärad ut.

- Jag vet. Du har rätt. Jag ska prata med honom.

Karro nickar och dom fortsätter titta på det dåliga viktprogrammet. Karro skiter i religionsläxan idag. En sådan här mörk kväll i oktober vill hon bara somna i soffan.


Felicia tar ett bett på mackan. Osten har hunnit stelna och gurkan är så tunn att allt bara ser ut som en genomskinlig vattenpöl i mitten på mackan. Hon rynkar pannan och sväljer biten med ett glas mjölk.

- Pappa, hur gör du mackor?

Felicia börjar fnissa och blänger på pappa. Pappa tittar bara förvånat på henne där han sitter bredvid henne i tv-soffan och zappar mellan kanalerna.

- Vadå? Det är ju precis så som mamma brukar göra!

Felicia fortsätter fnissa.

- Nej, pappa, du gör allt så slarvigt!

Pappa suckar och vänder blicken mot tvn.

- Jaha .. här klagas det bara.

Felicia lyfter på mackan och glaset och reser sig upp.

- Nej, pappa, det blir allt bra. Nu går jag och lägger mig. God natt.

Hon pussar pappa på kinden och lämnar mackan med den stela osten och mjölkglasen i köket, sedan går hon mot sitt rum. Felicia är ganska nöjd. Dansen hon satte ihop förut blev hon nöjd med och hon tror att den kommer passa Karro fint också. Felicia sätter sig på huk inne i rummet och sätter på cdspelaren. Låten som hon gjort en dans till rullar igång och hon ställer sig upp och börjar dansa. 8 takter går och snart är det klart. Felicia ler. Hon har lyckats. Läxan är gjord. Och hon gjorde det med bravur. Som vanligt.