Dansdöttrarna del 5

Blir så glad av era kommentarer, eller ''era'' är väl att ta i, men dom kommentarerna jag får per dag (typ 1) gör mig jätteglad! ''agisa'' hade skrivit att Dansdöttrarna, min berättelse, vad jättebra och intressant och hoppades på en fortsättning :) Så nu kommer del 5! Jag är väldigt trött just nu, har kommit hem från familjen Johansson. Det var mkt kul. Vi spelade spel, jag & adam pratade, och vi åt god mat :D men strunt samma! nu kommer Dansdöttrarna del 5. För er som inte har läst början så finns alla delar under kategorin ''Övrigt, lite gojs''. Varsågod och läs! Och godnatt :)

Sara går med tjejerna mot skolbyggnaden och hon går längst fram som vanligt. Tjejerna babblar där bak om nånting, antagligen om Pettan eller dansen eller något. Själv går hon i rask takt och tittar genast upp. Hon möts av en hop killar, och ser genast Stefan och Marcus, killarna som i morse retades och pratade om hennes rumpa, bland alla grabbar. Sara och Stefan har ''ett förflutet''. Stefan kom till deras klass i sjuan och Sara blev förälskad i honom med en gång. I slutet av sjuan blev dom tillsammans och hela sommarlovet spenderade dom ihop. När åttan sedan började, började Linnéa, en blond, lång, slank tjej, i parallellklassen och Stefan blev kär i henne. Sara blev skitsur och gjorde slut. Stefan och Linnéa strulade några gånger men blev inget par. Sara och Stefan är inte direkt ovänner, men han retar henne alltid och tar på hennes rumpa så fort han får chansen, och Sara hatar hans sliskiga spel.

- Tjena, Sara! Kom hit lite så får jag känna på din fina stjärt!

Sara blänger på Stefan som står på tå i mitten av killgänget och tittar på henne. Killarna brister ut i hånskratt och Sara bara fortsätter går i rask takt förbi dom.

- Men håll bara käften, Stefan!, får Ellen ur sig och Karro instämmer genom att peka ''fuck you''.

Felicia skyndar i kapp Sara och tittar på henne.

?-          Är det okej? Han är så jävla dum i huvudet.

Sara rycker på axlarna och fortsätter gå.

- Ja, herregud. Jag skiter väl i den där idioten.


Ellen blänger på Stefan. Stefan är nog den vidrigaste i hela klassen. Han var inte särskilt schyst mot Sara och efter deras ''gräl'' före Sara dumpade honom har han blivit riktigt störande och jobbig. Han tjatar inte bara på Sara, utan även på dom andra tjejerna ibland. Kan säga saker som ''vilka fina flätor du har idag, Ida Pida!'' eller ''Karro, ska du inte käka lite mer gurka så att du blir längre?''. Hånskratt efter det från Stefan, men tjejerna bara blänger. Mot Ellen har han däremot aldrig sagt något. Han brukar hänga med Linus på fritiden ibland och säger Stefan något till Ellen blir Linus bara sur, och det vill Stefan inte.

- Oj, vad rädd jag blir!, hånskrattar Stefan och hans släpdragande Marcus stämmer såklart in med ett skratt, vare sig han tycker det är kul eller inte.

Ellen, Ida och Karro hinner ikapp Sara och Felicia och Ellen frågar om det är okej med Sara. Sara hinner inte ens svara, om än blinka förrän alla tjejerna möts av tre långa halsar några centimeter ifrån dom.

- Nej, men hejsan, Sara! Är du på väg från Kickis ser jag?

Sara och tjejerna tittar upp och möts av Linnea och hennes ständiga släpdragande Therese och Annika. Annika spänner ögonen i Ellen, likaså gör Therese på Ida.

- Ja, är det inte underbart att vi träffades så här strax innan lektion? Antar att du kommer skolka som vanligt och fjäska med pengarna för Kicki?

Sara ler ett hånfullt leende och sätter armarna i kors. Linnea släpper ett ljudlöst skratt men blir med ens allvarlig.

- Du. Du behöver inte vara så jäkla sur för det som hände mellan mig och Stefan. Var inte så jäkla sur för att han föredrar mig före dig!

Therese och Annika instämmer och spänner ögonen hårdare i Ellens och Idas. Dom fem tjejerna står mitt emot tre långa, blonda och slanka tjejer som alla verkar ha vaknat på fel sida.

- Varför kommer det sig att han så gärna vill ta på min ''lilla stjärt'' som han så fint uttrycker det, då?, säger Sara och låter stöddig.

- Ja, precis. Vi vill inte slösa mer tid på att stå och glo på tre fula halsar. Kom nu, tjejer, säger en förvånansvärt stöddig Karro och drar med sig tjejerna in i korridoren.

Therese och Annika vänder sig om mot dom för att kolla in om Saras rumpa är så perfekt som Stefan tycker, men Linnéa drar i deras armar.

- Kolla framåt, för fan!

Också går dom med vickande höfter mot Kickis Kafé.


Ida står vid sitt skåp. Nördiga Niclas står bredvid som vanligt och putsar glasögonen eller kollar igenom morgondagens läxor. Ida står och fingrar på fysikboken och tänker på Linnéa, Therese och Annika. Vilka fruktansvärda människor! Lämna Sara i fred, och om hon nu gillar Stefan så mycket, varför tar hon honom bara inte? Hon som tycker att hon kan få allt och alla.

- Ida, är du klar eller?

En lagom trött Felicia dyker upp bakom Ida och Karro står bredvid, båda med fysikböckerna i händerna.

- Ja!, säger Ida och tar ut sin och låser.


Tjejerna sitter på rad på första raden i klassrummet i fysik. Deras lärare Helena babblar på om syror och baser och Karro sitter som vanligt och inte lyssnar. Hon sitter med hakan i händerna och fingrar på pennan.

- ..det är alltså därför syror är surt!, säger Helena och spärrar upp ögonen. Någon som vill fråga något?

Karro passar på att riva en lapp från sitt anteckningsbok i fysik när plugghästarna Erik och Maria börjar frågar massa grejer. Karro raspar med pennan, knycklar ihop pappret och skickar det till Sara, två snäpp bort.

Karro kikar bort till Sara som öppnar pappret. I pappret står:

''Skit i Stefan. Linnéa kan köra upp sina jävla stringtrosor i rumpan och Stefan kan ta på den om han så gärna vill. Titta bara så nördig han ser ut när han lyssnar på Helena.''

Ett fniss hörs från Sara och hon och Karro vänder sig om och tittar tre bänkrader bort där Stefan sitter och glor på Helena med öppen mun så att nästan saliven hänger utanför. Sara vänder sig om och skriver på baksidan:

''Haha, eller hur? Det är bara det att.. jag vet inte om jag har blivit kär i honom igen.''

Karro får en chock när hon läser det som står på pappret. Sara, världens modigaste och mest självsäkra tjej, har fallit för killen som tafsar på henne på ett odrägligt sätt! Karro river ett nytt papper och skriver:

'' Va? Är du säker? Men varför?''

Felicia, som sitter emellan Sara och Karolina, ''sch''-ar och Karolina skickar pappret till Sara lite diskret, försiktigt. Sara orkar inte skriva mer. Rycker på axlarna mot Karro och Karro nickar.

- Karolina och Sara. Är det något ni vill eftersom ni nickade?

Sara tittar upp mot Helena och skakar på huvudet.

- Nej, det var inte åt dig.

Helena, som har ett jäkla temperament, sätter armarna i sidorna.

- Nehe, vad var det åt då?

När Karolina är på väg att säga att hon bara ville låna Saras sudd, säger någon röst där bak:

- Sara gillar Stefan igen!

Alla i klassen, inklusive Helena, vänder sig mot Marcus som står och håller i en pappersbit och skrattar. Alla i klassen, utom tjejerna och Helena, börjar skratta.

- VA?, frågar Felicia och spärrar upp ögonen mot både Karolina och Sara.

Karolina vill bara sjunka genom jorden. Hon tappade visst pappret på golvet och antagligen har Marcus hittat det. Sara sitter bara med öppen mun och slänger ett ögonkast på Stefan.

- Jaså, Sara? Kom så får jag känna på din härliga stjärt då!

Skratt igen, men inget skratt kommer från dom fem tjejerna som sitter på raden längst fram. Sara reser sig upp och rusar ut ur klassrummet och Karolina springer efter med ett ''förlåt''. Helena ruskar på huvudet och stänger dörren efter dom.

- Jahapp! Då vill dom alltså få läxa till imorgon. Nu ska ni slå upp sidan 67!

Ida, Felicia och Ellen tittar alla på varandra och bara gapar. Klassen susar omkring och ord som ''va?'', ''herregud'' och ''det trodde jag aldrig'' går genom klassrummet.

?-          Men herregud. Skrev Sara det på en lapp?, viskar Ellen.

?-          Ja! Karro och Sara skickade lappar till varandra, märkte du inte det?, svarar Felicia och påpekar att Ellen sitter ju bredvid Sara.

?-          Nej, jag satt och gjorde flätor i Idas hår.

Ida nickar och alla tjejerna börjar stirra tomt ut i luften och sedan kollar dom på Stefan.

?-          Liksom.. den tönten! Han är ju helt odräglig, säger Ellen och rynkar ögonbrynen. Ellens blick fastnar dock inte särskilt länge på Stefan, utan på Linus som sitter där bredvid. Linus fnissar lite lätt och gör inget större väsen av sig. Han sitter emellan Marcus och Stefan och har inte sagt eller gjort något mot Ellen efter lunch. Vad är det med honom?


Sara har låst in sig på toaletten. Fan att Mackan hittade lappen då. Och fan att Karro tappade den på golvet! Karro står där utanför och bankar på dörren.

- Sara, öppna då. Det var ju inte mitt fel. Jag visste inte att lappen hade ramlat ner på golvet!

Sara svarar inte. Hon dyker bara ansiktet ner i händerna och känner att hennes första tår på jätte, jätte länge så sakta men säkert kryper fram.

- Sara... Gumman, förlåt. Öppna så pratar vi om det.

Sara börjar fälla allt mer tårar av Karros medlidande ord. Plötsligt sitter hon där inne och hulkar och gråter för sig själv. Karro hör det enda ut.

- Gråter du, Sara? Öppna, så ska vi reda ut det. Kom igen, Sara.

Sara har inget val. Okej att Karro är för det mesta oseriös och skämtsam men hon ger sig nästan aldrig när hon väl har bestämt sig för något. Sara torkar några tårar och reser sig upp. Böjer sig fram mot spegeln och torkar bort lite rinnande mascara under ögonen. Hon låser sakta upp dörren.

- Gumman..

Karolina ställer sig på tå och kramar om Sara varmt. Sara känner sig om ett litet barn som får en tröstande kram av sin korta mormor. Det är ändå skönt, känner Sara. Hon är självsäker och snygg, men inte ens det kan hindra henne, eller vem som helst, från att gråta och släppa loss känslorna ibland.

- Kom.

Karolina tar Saras hand också går dom in på toaletten. Karolina låser om dom också sätter hon sig på toalettlocket, Sara på golvet. Dom sitter där en stund. Sara gråter allt mer och Karolina får ge henne papper att torka sig med i var stund. När nästa lektion börjar stoppar tårarna.

?-          Vad ska jag göra nu?, undrar Sara och drar bort några bruna hårstrån från det gråtsprängda, klibbiga ansiktet. Karolina rycker på axlarna.

?-          Inte för att göra dig mer ledsen, men jag har faktiskt ingen aning. I vilket fall som helst vet ju alla om det och det enda du får göra är väl att erkänna för honom när ni är själva vad du känner.

Sara skakar på huvudet ivrigt.

?-          Nej, fattar du vad Linnéa skulle reta mig och försöka sno Stefan från mig då, eller?

Karolina skakar på huvudet hon också.

- Men skit i Linnéa. Sen när började du bry dig om vad andra tyckte?

Sara rycker på axlarna och suckar.

- Fan! Fan jävla pisskukfittaskit!

Karolina skrattar.

- Det är bra! Släpp loss skiten nu bara!

Sara börjar skratta och dom två låser upp och går ut. Lektionen efter fysik har som sagt börjat och Sara har ingen lust att gå tillbaka till klassrummet för att mötas av 60 ögon som stirrar på henne.

- Ska vi gå då?, frågar Karolina.

- Nej. Jag orkar inte gå på lektion nu. Kom så tar vi en festis i kiosken eller nåt.

Karolina slipper gärna engelskalektionen och dom två går till kiosken och köper festisar. Allt för att pigga upp Sara.


Kommentarer:
Postat av: agisa

har du funderat på att bli författare eller något?
du skriver jättebra och man bara måste läsa till punkt! :D


Tyck till!

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för e-mail?:

URL:

Min åsikt:

Trackback