Dansdöttrarna del 4

Åh, vad glad jag blev när någon (anonym) skrev att dom gillade min berättelse Dansdöttrarna. Haha, jättelänge jag la in den här. Varför? Jo, för jag vet ju inte vilka, eller OM, folk läser min blogg. Ni får kommentera och skriva vilka ni är! Det räcker med ett namn så jag vet bara. Skriv vad ni vill se mer av och vad ni tycker jag ska lägga in, i det här fallet en fortsättning på Dansdöttrarna :) Om ni inte har läst den innan så klicka på ''Övrigt, lite gojs'' så finns dom 3 första delarna där. Kommentera och skriv vad ni tycker sedan! :)

Tjejerna sitter i matsalen. Som alltid sitter dom vid det runda bordet längst in i hörnet, mot fönstren. Fem stolar åt alla.

Ellen är på väg mot mjölken. Idag är det hennes tur att fylla brickan full med mjölkglas åt alla tjejerna. Alla vill ha blå mjölk utan Sara och Karolina, som vill ha grön. Det sitter som fastklistrat i hennes minne och hon har aldrig glömt det. Inte ens när hon tänker på annat som mest, glömmer hon att ge Karolina och Sara grön mjölk och dom andra blå.

Men idag är det något konstigt som händer när hon ska fylla på mjölken. Linus och hon har vart tillsammans ganska länge men idag när hon hejade på honom på svenskalektionen och precis var på snudden att ge honom en kram, vände han bara bort huvudet och gick till Freddan och Daniel. Ellen har ingen aning vad det är med honom. Ellen vänder sig om där hon står med brickan i händerna framför mjölkautomaten. Hon tittar runt i matsalen som är fylld med hungriga ungdomar som hastigt hämtar påfyllning på tallriken. Mattanter som skyndar på och fyller på dressingen och leriga stövlar som dundrar in för att äntligen få värme! Ellen tittar noga från höger till vänster, men Linus syns inte till. Antagligen har han inte kommit än.

När Ellens blick är som mest till vänster möter hon Saras och Karros blickar och dom vinkar med händerna att hon ska komma. Shit, mjölken, tänker Ellen och skyndar på att fylla glasen.

När Ellen kommer bort till bordet och sätter ner brickan tar alla tjejerna sina glas och börjar dricka allra hastigast, men Sara hejdar sig och sväljer mjölken med en rynka mellan ögonbrynen.

- Det här är inte grön mjölk!

Ida gör detsamma från sin sida.

- Och det är här är inte blå.

Karro håller för näsan och sväljer sitt.

- Och det här är definitivt inte grön mjölk!

Ellen tittar på dom tre tjejerna och Felicia brister ut i skratt.

- Vad kräsna ni är, tjejer! Byt glas bara då. Ellen glömde av. Ingen fara skedd!

Ellen sitter bara och stirrar in i väggen framför sig och tänker på Linus. Vad kan ha hänt? Imorse chattade dom precis som vanligt som varje morgon, allt var bra! Och helt plötsligt tog han inte emot hennes kram och bara gick iväg- utan att säga nåt.

- Det har aldrig hänt förr.

Ellen haspar ur ett citat direkt från hennes tankar och alla tjejerna börjat trösta henne och klappa på axeln.

- Lilla gumman, blå mjölk, grön mjölk, det spelar ingen roll! Alla kan göra fel. Vi har bara bytt glasen nu!

Ellen ruskar på huvudet och tjejerna släpper händerna från hennes axlar.

- Nej, nej, inte det. Linus! Såg ni hur han bara gick iväg från mig i morse?

Ellen, som aldrig kan hålla tillbaka sina tankar för tjejerna, spiller ur sig hennes orohet kvickt.

- Vadå, menar du? Vad hände?, frågar Felicia och blir med ens allvarlig.

Ellen berättar och tjejerna lyfter på ögonbrynen och alla blir till frågetecken, dock inte lika mycket som Ellen själv.

- Det är så konstigt alltihop. Vi chattade ju på MSN i morse. Han skrev som vanligt då, ju!

Sara tar upp sin mobil ur fickan på hennes mörka baggy-jeans och tittar på Ellen.

- Säg hans mobil-nummer. Jag kan SMSa och fråga om det har hänt något.

Ellen spärrar upp ögonen och rycker ifrån sig Saras mobil.

- Är du galen!? Det får du inte göra! Det kanske bara var något i morse, han kanske var trött eller mådde dåligt eller något.

Felicia nickar.

- Ja, precis. Det är väl bäst att vi väntar ett tag och kollar hur han är på lektionerna nu efter lunch. Han kanske bara var lite på dåligt humör som Ellen säger.

Karro tar ett stort bett på hamburgaren, tuggar och sväljer.

- Mm, eller så kanske han har fått reda något.

Ellen blir nervös.

- Som vadå!?

- Nej, men någon kanske har spridit något rykte om dig. Du vet när du var tillsammans med Gabriel i några månader fick ju alla reda på att du hade snackat skit om Linus.

Sara tar mobilen ur Ellens händer och lägger ner den i fickan igen.

?-          Ja, i och för sig.., hinner bara Sara säga innan Ellen avbryter upprört.

?-          Men herregud, tjejer, det var ju längesen! Dessutom har jag och Linus pratat om det och varför skulle han ta upp gammalt groll och bli sur på mig nu?

Ida rycker på axlarna.

- Ja, varför skulle han det..

Det blir tyst kring bordet och alla tjejer fortsätter på sina hamburgare. Ellen tänker på Linus. Ska hon prata med honom? Eller bara vänta oss se vad som händer under dagen, som Felicia sa?


Ida sväljer den stora hamburgerbiten. Hamburgare har hon inte ätit på jättelänge. Hemma får hon nästan bara husmanskost, som köttbullar och potatis, eller kolpudding. Hamburgare anses som ''festmat'' tycker pappa.

- Vad gott det är, får Ida ur sig efter att hon svalt mjölken som börjar bli ljummen.

Tjejerna nickar, men det återblir tyst. Stackars Ellen. Linus verkar ju vara jättegullig mot hennes, varför undvek han henne i morse?

Ida har aldrig haft någon pojkvän. Hon är inte den populäraste typen, och är man inte det måste man nästan ragga eller gå till ställen där folk ''hänger'' för att få någon, och det är inte riktigt Idas grej. Klart hon har sett några snygga killar ibland, men det är liksom inte hennes grej att gå fram och ta initiativet och börjat ''ragga'' som det heter.

- Ida, hur går det för killarna med dig då?

Sara, som sitter mitt emot henne, ler och tuggar samtidigt och verkar nyfiken- hon har precis läst Idas tankar! Spänningen som hängde i luften lossnar och alla tjejer börjar skratta och titta på Ida.

- Inte så bra.., säger Ida fnittrande.

- Men du. Pettan i C är väl ganska snygg? Inte så där sliskig heller. Han kan nog vara din typ, säger Felicia glatt!

- Ja, precis, han är ju rätt rolig också, instämmer Karro. Som jag!

Alla börjar skratta, och Ida rodnar.

- Skärp er nu.

Ellen slutar tänka på Linus för ett ögonblick.

- Men ärligt, han ser ju bra ut, eller hur?

Ida drar en hårslinga bakom örat och rycker på axlarna.

- Äsch, det där är inte så viktigt, tycker jag.

Tjejerna bestämmer sig för att vara mätta och belåtna och reser sig upp med brickorna i högsta hugg. Ida tar servetten och torkar sig försiktigt runt munnen och reser sig upp. Alla tjejer börjar gå mot disken, och Ida är såklart sist. Precis när Ida ska vända sig om möts hon av en duns!

- Oj, sorry, gick det bra?

Ida tittar upp. Människa hon precis krockat in brickan i visar sig vara... Pettan! Ida rodnar så mycket att hon inte vet vad hon ska göra. Pettan är lång, har ljusbrunt hår med lite slingor i och smaragdgröna ögon. Hans leende är brett och kritvitt och idag bär han en grön-blå skjorta som matchar hans ögon perfekt.

- Eh.. det gick bra, tack, haspar Ida ur sig och ställer i ordning allt på brickan.

Pettan, som egentligen heter Patrick, drar på sig ett leende och nickar.

- Så bra! Men jag måste dra nu. Men vi kanske hörs.. på typ matten eller nåt?

Ida vågar knappt titta i hans vackra ögon.

- Mm, visst, får hon ur sig också försvinner han iväg.

Ida kan inte annat än att le. Hon står där med brickan och ler ner i golvet och vågar knappt titta upp. Tänk om alla har sett det nu att hon krockade in i Pettan och dessutom rodnar stort och skäms för det? Ida börjar gå och tittar försiktigt upp. Då möts hon av åtta ivriga ögon som står bredvid disken och skrattar och vickar på ögonen.

- Ooooh, Pettan och Ida sitting in a tree and K-I-S-S-I-N-G!

Ellen och Sara står och sjunger retfullt och Karro och Felicia står bara och skrattar.

- Tyst med er!

Ida småspringer till disken och lämnar brickan och går med händerna för ansiktet till klädrummet, släpandes av skrattande tjejer.

Sara kommer fram och kramar henne.

- Fan, vad kul, Ida! Ta chansen nu då. Han sa ju att ni skulle ses på matten, för fan!

Ida kan inte låta bli att börja skratta hon med. Pettan var den sötaste hon sett och det är inte lätt med fyra tjejkompisar som inte vill något annat i världen att hon ska bli tillsammans med honom.

- Kom nu, detta ska firas!, säger Ellen och alla tjejerna bestämmer sig för att gå till Kickis Kafé.


Karro och tjejkompisarna sitter på Kickis Kafé. Det är stället där alla ungdomar hänger på lunchrasterna. Kaféet ligger alldeles bredvid skolan, bara en väg emellan. Kicki är en gammal tant som har haft stället i åratal och tjejerna känner henne mer än väl. Dom går dit ibland när dom vill belöna sig med en bulle eller två för att dom har klarat någon prov, eller, i detta fall, fira att dom har träffat någon het kille!

- Hallå, tjejer! Vad fick er att gå hit idag?

Kicki kommer fram till deras ''standardbord'' bredvid kassan längst in och har som vanligt sminkat upp sig och bär dallrande smycken.

- Jo, förstår du.., börjar Karro och avbryts av en ''sch''-ande Ida.

- Karro, tyst! Det är pinsamt.

Alla tjejer börjar skratta, inklusive Ida.

- Nej, kom igen, Ida. Jag om någon borde väl få veta? Ni har ju kommit till Kickis Kafé! Drottningen av allt skvaller!

- Ja, precis. Karro berätta nu!, säger Sara och rättar till sitt tajta linne.

Kicki hänger över bordet och Karro berättar om Pettan och Idas möte i matsalen.

- Aha. En ny flamma till Ida Pida alltså?

Kicki putter Ida lite lätt på armen och skämtar som vanligt.

- Då tycker jag att vi ska bjuda Ida på en chokladkonfekt bestående av kolafyllning. Självklart får alla tjejer! Låter det bra?

Tjejerna ler stort och nickar.

- Ja!

Kicki går mot kassan och förbereder tjejernas firande fika.

- Hur känns det nu då, Ida? Blev det någon spänning? Jag visste väl att Pettan skulle vara något för dig!, säger Felicia och lutar sig över bordet.

- Ja, och att han kom där när vi precis hade pratat om honom. Ödet, liksom!, säger Sara och spärrar upp ögonen. Ida himlar med sina.

- Lägg av nu, tjejer. Jag råkade bara krocka in i honom med min bricka. Han frågade om det gick bra och that's it! Dessutom dissade han mig för hans vänner som väntade på honom i klädrummet.

Ellen lutar sig tillbaka på stolen och gör om en fläta i hennes hår.

- Men dom kanske hade bråttom till någon lektion eller han kanske också tyckte som du att det hela blev väldigt pinsamt och bara ville sjunka genom jorden?

Tjejerna nickar och uppmärksamheten är numera riktad mot Ida.

- Tja.. Jag vet inte. Jag kan ju inte falla för honom på första intrycket! Han kanske är en stor tönt, säger Ida och börjar fingra på en pappersbit som ligger på bordet.

Ellen lutar sig fram.

- Nej, men du kände väl om det åtminstone kom fjärilar i magen?

Tjejernas samtal om Pettan och Ida avbryts av att Kicki kommer ut från svängdörrarna med en bricka i båda händerna.

- Tadaaa! Chokladkonfekt med kolafyllning och saft till folket!

Karro, som är världens största kakmonster, lutar sig fram och hugger tag i sin konfekt.

- Åh, shit, vad gott!

Alla tjejer tar varsin och Kicki häller upp saft i deras glas.

- Hur går det i skolan då, tjejer? Nervöst inför gymnasiet0 nästa höst?

- Nja, jag tycker inte det. Jag vet ju att jag ska gå danslinjen, och det ska bara bli kul!, säger Sara och tar ett bett på sin konfekt.

- Ja, jag tycker det verkar kul med dansgymnasie, men jag funderar på Natur. Jag vill inte satsa helhjärtat på dansen, fyller Felicia i.

Kicki nickar och alla mumsar på sina konfekter.

- Jävlar, vilken god cola!

Karro mumsar på och Kicki börjar skratta.

- Kakmonstret Karro! Vad funderar du på att gå för linje då?

Karolina sväljer den sista biten av konfekten och sträcker sig efter en servett på brickan.

- Jag har ingen aning. Dans är mest ett intresse. Jag funderar på ''jag har ingen aning om vad jag vill bli''-linjen faktiskt!

Kicki börjar skratta rostigt och torkar sig på sitt förkläde. Något som man kan känna igen på Kicki är hennes röklukt och hesa röst. Dom andra tjejerna putter Karro lekfullt på armen.

- Ja, det passar nog dig. Själv tror jag att jag ska gå Samhäll. Pappa vill det och jag vet inte annars vad jag ska bli, säger Ida och väntar på sitt saftglas.

Sara är på vippen att haspa ur sig att Idas pappa inte ''fan'' kan bestämma Idas val i livet, men hejdar sig när hon ser Ellen spänna ögonen i henne som betyder ''tyst! Säg inget!''.

- Ja, samhäll är nog rätt bra. Jag ska nog gå Dans som Sara, säger Ellen och smakar på jordgubbssaften.


Felicia dricker ur sitt saftglas och torkar sig med en servett runt munnen.

- Vad gott det var med lite fika!

Karro rapar.

- Ja, verkligen.

Skratt brister ut i det lilla, trånga kaféet och klockan börjar närma sig lektionsdags.

- Nej, ska vi ta och gå?, säger Felicia och är halvvägs upp från stolen.

- Ja, det är nog bäst, säger dom andra tjejerna och alla tar tag i sina jackor och går mot kassan.

- Vad blir det? Det blev en snabbis denna gång!, säger Felicia och tar upp sin rosa plånbok i fickan.

Kicki vänder sig om mot tjejerna där hon står och räknar på en miniräknare och viftar med handen i luften.

- Äsch, det bjuder jag på!

Felicia tvekar med plånboken och vet att Kicki kommer bjuda igen- som vanligt!

- Är det säkert?, undrar hon och tittar på dom andra tjejerna som blir frågetecken.

- Ja, herregud! Iväg med er nu.

Tjejerna börjar gå mot dörren och vänder sig om med massa ''tack så hemskt mycket''. Innan dom stänger dörren bakom sig ropar Kicki:

- Och lycka till med Pettan nu, Ida!

Ida rodnar igen och Sara tar henne under armen.

- Se på den ljusa sidan, snart kommer du få ditt första ligg!

Gapskratt från tjejerna och Felicia putter på Saras arm.

- Bara för att du har gjort det!

Tjejerna tittar höger, vänster efter bilar och går sedan över gatan. Det är kall oktober och höstjackor som värmande skor har åkt på alla elever på Lyrfågelskolan. Det är regn och kyla och mörka kvällar, och nu när klockan redan är ett på dagen börjar det mörkna lite.

Felicia skyndar ikapp tjejerna som ligger steget före och drar upp dragkedjan på sin jacka.

- Karro! Vad ska du göra imorn då? Vi kanske kan träna lite på någon dans innan träningen imorn?

Felicia och Karro har bara imorn och på måndag på sig att träna in en dans. Hon vet att det kommer bli så att Karro är upptagen i helgen. På fredagarna brukar tjejerna alltid gå ut, antingen till Gården eller ta en pizza på Musse's Pizzera. Lördagen och söndagen spenderar hon antingen med sin mamma eller pappa eller syrra. Absolut med sin familj. Felicia vill inte verka oengagerad inför Ines och Jessica, och vill så ofta som möjligt träna på en dans.

- Inget vad jag vet! Vi slutar tre imorn va?

Felicia ''mm''-ar och dom bestämmer att dansa imorn inför träningen. Hoppas det inte blir ändrade planer bara, tänker Felicia.


Kommentarer:
Postat av: agisa

shit har du skrivit allt detta själv?

jättebra! Blev så´intressant XD. Hoppas fortsättningen kommer snart bara :) kram!


Tyck till!

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för e-mail?:

URL:

Min åsikt:

Trackback