DansDöttrarna, del 3

hej! idag har jag inte gjort ett skvatt, datorn bara :D ska göra läxan sen och kolla top model. jag lägger in del 3 av Dansdöttrarna:

- Vi ska inte ha med oss svenskaboken!
När Sara tar ut grammatikboken i Svenska hejdar sig Ellen, som alltid har koll på allting. Dom står vid sina skåp i korridoren i skolan.
- Nähä, varför inte?, frågar Sara och stoppar in den igen.
- Anna sa ju det igår. Idag skulle vi kolla på någon film.
Sara skiner upp som en sol och låser skåpet. Tar Ellen under armen.
- Just det! Fan, vad soft.
Dom går till Ida som står och knappar på sin mobil vid hennes skåp.
- Hemligt eller?
Sara vickar på ögonbrynen och ser lite hemlighetsfullt på Ida, som snabbt lägger mobilen i sin jackficka.
- Ehh? nej!
Ida blir generad.
- Någon kille kanske? Ooooh, Nördiga Niclas?
Ellen blinkar med ögonen och börjar skratta.
- Nej! Sluta tjata nu, era snokisar.
Tjejerna börjar skratta och går bort och möter Felicia och Karolina. Felicia och Karolina har skåp bredvid varandra, precis som Sara och Ellen. Ida hade oturen att få bredvid Nördiga Niclas. Klassens stora tönt. Karolina står och sjåpar sig som vanligt framför en fnissande Felicia och alla börjar gå mot klassrummet.
- Har ni börjat öva än då?, frågar Felicia Sara.
- Nej, men vi tänkte idag, eller?
Sara tittar på Ellen.
- Ja, vi tänkte ha den där hip hop-låten. Den nya med Sean Paul, du vet?
- Ja, vi tänkte att den skulle passa oss. Ellen skulle ju passa bra i den med sina hopp, och jag är ju hip hop-tjej.
- Coolt! Jag vet inte vem jag ska vara med.. Jag vill ju vara med både Karro och Ida.
Felicia tittar på tjejerna bredvid sig, och det märks att både Ida och Karolina vill vara med henne, men såklart backar Ida ur- som vanligt.
-   Nej, men du kan vara med Karro. Det är lugnt. Jag kan vara med Frida.
Felicia tittar på alla tjejerna och sedan på Ida.
- Är det säkert?
Ida nickar, fast man ser att hon bara gjorde det där för att slippa allt tjat. Karro, som aldrig lägger sig i situationer, gör High Five med Felicia också går alla in i klassrummet. 

Sara sitter och tänker. Tänker på sin dans. Sean Paul. Det kommer nog bli ett bra nummer hon och Ellen ska sätta ihop idag efter skolan. I och för sig ska dom bara sätta ihop på 8 takter, men ändå. Det känns ändå stort att visa det för Jessica och Ines, som gick dansgymnasium och kan alla stegen. Sara har alltid varit en typisk danstjej. Hon har det långa bruna håret, dom bruna ögonen, det stora leendet, baggykläder och ibland dallrande, guldiga smycken. Hon älskar hip hop-musik och skulle kunna passa in i vilken video som helst i USA! Sara rycker till där hon sitter i sin stol med hakan i handen, av att Nördiga Niclas harklar sig. Ja, Sara har fått oturen att SITTA bredvid honom. Hon hatar skolan. Speciellt denna skola. Man får inte sitta med vilka man vill på lektionerna. Så himla dåligt! Sara suckar och ignorerar Niclas. Hm.. undrar om jag ska ha med någon sligh i dansen.. 

Ida sitter bredvid Karro på svenskalektionen. Skönt att slippa Nördiga Niclas i alla fall. Okej, dom delar skåp bredvid varandra, men han har gillat Ida i säkert tre år och ibland när hon står där ensam vid skåpet och ska hämta böcker, kan hon känna hans dåliga andedräkt säga saker som ''vad söt du är idag'' eller ''får jag bjuda på en macka i kioskrummet?''. Tjejerna retar alltid Ida för att han gillar henne, själv blir hon bara generad och hatar att dom retar henne. Förut var det ett SMS hon fick i sin mobil från honom, när tjejerna retade henne som vanligt.Ida sitter och kollar på någon dålig film om svensk grammatik. Inget vidare intressant, men hon vill hänga med så gott det går för hon vet att provet på grammatik kommer snart. Hon måste få VG i svenska i alla fall!Ida rycker till av att Karro viskar från ena änden.
- Du, Ida. Är det säkert att jag kan vara med Felicia då?
- Ja, det är klart. Ni passar bättre tillsammans också.
- Äh, det säger du bara. Men Frida, kan du vara med henne? Kom inte till oss sen bara om hon ramlar när ni ska göra treoqué!
Ida börjar skratta och Anna ''sch''-ar mot dom.
- Haha, nej då. Frida är okej. Kanske lite för disco för mig, men vi ska nog få ihop något bra.Karro gör tummen upp och sedan fortsätter Ida kolla på filmen. Åh, vad hon är sugen på att gå hem och dansa nu.. 

Tre slingor, hämta, fläta. Ellen sitter och gör flätor i Felicias blonda hår. Filmen är dötrist, Ellen kan redan allting. Men det är ändå bra att sitta och göra flätor, för hon kan lyssna medan. Hon vet att hon kommer få MVG i svenska, det är inte hennes svåra ämne precis.
- Aj! Inte så hårt!
Felicia väser i det tysta och mörka och Anna visar ''tyst''-tecken åt dom.
- Ops, förlåt!
Ellen fortsätter med den inbakade flätan och börjar tänka på dansen. Idag ska hon hem till Sara och träna inför dansen. Det ska bli kul. Skönt att inte vara hemma bara för det är ju inte kul när Ines ser i förväg hur dansen kommer bli. Ellen har alltid varit duktig i dans. Hon är väldigt rytmisk och hennes styrkor är hopp och ''viga'' saker, som att gå ner i splitt eller sträcka ut benen på ett visst sätt. Hon och Sara har nästan alltid varit par i dansen. Dom är varandras motsatser i både dansen och utseendet, och därför kompletterar dom varandra bra. Ibland kan Ellen tycka att det är lite jobbigt att Ines ska vara syster och tränare för henne, hon har en känsla av att Ines inte tar Ellen på så stort allvar. Men skitsam. Ellen har ett bra självförtroende, dock inte så bra som Saras, men det duger.Hon börjar dansar med fötterna under bordet och sträcker sina vrister.. 

Felicia sitter och kollar på filmen. Hon gillar svenskalektionerna. Grammatik tycker hon är roligt, och svenska har hon alltid haft lätt för. Ellen gör flätor på henne, som på varje lektion när dom tittar på film. Felicia älskar när någon grejar i hennes hår.
- Du, Felicia. Du tror inte Ida blev sur nu va?Ellen böjer sig fram och viskar i hennes öra.- Nej då. Eller jag hoppas inte det. Felicia ser lite bekymrad ut och tittar mot Idas håll. Där sitter hon och tittar på filmen, helt vanligt. Felicia har aldrig varit så bra kompis med Ida. Visst, dom är tillsammans i gänget, men det har liksom alltid varit Felicia och Sara. Ida har mest umgåtts med Ellen. Ida är inte den sociala typen som gillar att hitta på saker och är inte den som först tar initiativet till att göra något, men Ellen, som alltid tar hand om alla, är med henne för att vara snäll.Felicia tittar på tvn igen och börjar tänka på dansen. Hon och Karro. Shit, dom måste börja träna snart. Hoppas dom inte är hemma hos Karro bara. Det brukar alltid bli så struligt. Hennes mamma är så stressad, eller så springer deras katter omkring så man inte kan dansa, eller så ringer hennes pappa och ska prata så länge om jobbiga saker inom familjen. Felicia vet att Karros familj inte är den perfektaste, men ibland är det lite jobbigt när man ska vara där och det bara är kaos hela tiden. Felicia börjar planera hur dom ska dansa i hennes hus. Dom kan ju göra såhär.. 

Karro HATAR svenskalektionerna. Det finns nog ingen i klassen som hatar det så mycket som hon, förutom några killar då. Det är bara grammatik, grammatik, grammatik. Dom enda gångerna hon tycker är kul är när dom får skriva berättelser. Då skriver hon roliga berättelser om konstiga saker, men oftast tycker Anna inte dom sakerna är roliga, så hon får bara G då. Karro har det som sagt lite jobbigt i familjen just nu, så hon hinner inte plugga så mycket. Hon har tre VG och resten G. Hon är missnöjd. Hon vet att hon kan bättre, men hinner inte.
Hon sneglar på Ida som sitter och tittar på filmen storögt. Jag tycker så synd om henne, tänker Karolina. Hon och Frida. Ida och Frida. Dom passar inte så värst bra ihop till att dansa. En gillar disco och en gillar balett. Frida är lite klumpig och ramlar oftast och Ida är så blyg att hon inte kan ta ut svängarna och ''showa'' som dom andra tjejerna kan.Förr var Karolina och Ida ibland tillsammans i dansen. Det brukade bli rätt bra. Karolina dansar jazz bäst och dom kunde ibland få ihop riktigt bra nummer.På fritiden har dom bara varit med varandra ett fåtal gånger. Karolina är väldigt utåtriktad och rolig medan Ida är blyg, så dom brukade oftast inte hitta på så mycket. Typ kolla på tv, eller spela kort. Det slutar alltid med att dom ringer dom andra tjejerna, om dom är tillsammans.Karolina struntar i Ida för ett ögonblick och koncentrerar sig på dansen. Jazz, jazz, jazz-tjej med en show, show, show-tjej. Det kanske skulle passa? Karolina och Felicia skulle nog kunna få ihop ett bra nummer. Plötsligt börjar Karolina tänka på musikvalet.. 

- Nej, lugn lite nu! Jag vet att det är hamburgare i matsalen idag, men stressa inte iväg nu. Kom ihåg läxan till på fredag och? ja, smaklig måltid, får jag väl säga då om ni har så bråttom.
Alla i klassen börjar skratta åt Bengt, deras historielärare. Bengt är både ödmjuk och sträng, och ibland riktigt rolig. Sara skyndar sig iväg mot Ellen och Felicias bord.
- Du, Ellen, jag satt och tänkte och när Sean Paul sjunger i låten du vet ''Let's get it on..'', då skulle man kunna göra så här..
Sara börjar hastigt göra några moves bland bänkarna i det grön-blåa klassrummet och Ellen sjunger till och diggar. Stefan och Marcus går förbi Sara och visslar.
- Jävlar, Sara! Din röv är inte att leka med alltså.
- Haha, nej. Oooooh., instämmer Marcus och luft-greppar Saras rumpa.Sara slutar dansa och Ellen himlar med ögonen.
- Håll käften, Stefan. Du måste väl ha intressantare saker för dig än att kolla in andras rumpor? Stefan och Markus går iväg flinandes och Sara tittar efter dom med en ''mördarblick''.
- Idioter.
- Talk about it, säger Ellen och dom båda går till Felicia, Ida och Karolina som står i dörröppningen. Men det såg asbra ut i alla fall!
Sara ler stolt mot Ellen som tack.
- Karro, ska vi göra något efter skolan idag? Känna lite på nån låt och träna in någon dans?
Felicia tittar hoppfullt på Karolina vars mungipor åker ner.
- Nej, tyvärr. Jag och Andrea måste träffa pappa idag. Vi ska luncha ihop och så där. Jag måste. Det är lite problem i familjen nu..
Alla fem tjejer börjar gå till deras skåp för att lämna böckerna, och Sara, Ellen, Felicia och Ida ser att Karro är på väg att få tårar. Dom börjar plötsligt babbla i munnen på varandra och tvärstannar.
-   Nej, herregud, ingen som helst fara!, får Felicia ur sig.
-   Nej, absolut inte. Ta din tid, Karro!, säger Ellen och instämmer.
-    Ja, liksom du och din syrra behöver ju eran pappa nu liksom.., säger Sara avslappnat.
-    Ja, det vore väl bra, säger Ida blygt och dom fyra tjejerna tittar på en lite ledsen Karolina.
Karolina börjar plötsligt le och skratta åt hennes knäppa tjejkompisar.
-   Haha, ni är för härliga. Kom nu så går vi och vräker i oss massa hamburgare! 

Kommentarer:
Postat av: kattis

herregud vad mobbad du är, tönt.


Tyck till!

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för e-mail?:

URL:

Min åsikt:

Trackback