DansDöttrarna, del 3

hej! idag har jag inte gjort ett skvatt, datorn bara :D ska göra läxan sen och kolla top model. jag lägger in del 3 av Dansdöttrarna:

- Vi ska inte ha med oss svenskaboken!
När Sara tar ut grammatikboken i Svenska hejdar sig Ellen, som alltid har koll på allting. Dom står vid sina skåp i korridoren i skolan.
- Nähä, varför inte?, frågar Sara och stoppar in den igen.
- Anna sa ju det igår. Idag skulle vi kolla på någon film.
Sara skiner upp som en sol och låser skåpet. Tar Ellen under armen.
- Just det! Fan, vad soft.
Dom går till Ida som står och knappar på sin mobil vid hennes skåp.
- Hemligt eller?
Sara vickar på ögonbrynen och ser lite hemlighetsfullt på Ida, som snabbt lägger mobilen i sin jackficka.
- Ehh? nej!
Ida blir generad.
- Någon kille kanske? Ooooh, Nördiga Niclas?
Ellen blinkar med ögonen och börjar skratta.
- Nej! Sluta tjata nu, era snokisar.
Tjejerna börjar skratta och går bort och möter Felicia och Karolina. Felicia och Karolina har skåp bredvid varandra, precis som Sara och Ellen. Ida hade oturen att få bredvid Nördiga Niclas. Klassens stora tönt. Karolina står och sjåpar sig som vanligt framför en fnissande Felicia och alla börjar gå mot klassrummet.
- Har ni börjat öva än då?, frågar Felicia Sara.
- Nej, men vi tänkte idag, eller?
Sara tittar på Ellen.
- Ja, vi tänkte ha den där hip hop-låten. Den nya med Sean Paul, du vet?
- Ja, vi tänkte att den skulle passa oss. Ellen skulle ju passa bra i den med sina hopp, och jag är ju hip hop-tjej.
- Coolt! Jag vet inte vem jag ska vara med.. Jag vill ju vara med både Karro och Ida.
Felicia tittar på tjejerna bredvid sig, och det märks att både Ida och Karolina vill vara med henne, men såklart backar Ida ur- som vanligt.
-   Nej, men du kan vara med Karro. Det är lugnt. Jag kan vara med Frida.
Felicia tittar på alla tjejerna och sedan på Ida.
- Är det säkert?
Ida nickar, fast man ser att hon bara gjorde det där för att slippa allt tjat. Karro, som aldrig lägger sig i situationer, gör High Five med Felicia också går alla in i klassrummet. 

Sara sitter och tänker. Tänker på sin dans. Sean Paul. Det kommer nog bli ett bra nummer hon och Ellen ska sätta ihop idag efter skolan. I och för sig ska dom bara sätta ihop på 8 takter, men ändå. Det känns ändå stort att visa det för Jessica och Ines, som gick dansgymnasium och kan alla stegen. Sara har alltid varit en typisk danstjej. Hon har det långa bruna håret, dom bruna ögonen, det stora leendet, baggykläder och ibland dallrande, guldiga smycken. Hon älskar hip hop-musik och skulle kunna passa in i vilken video som helst i USA! Sara rycker till där hon sitter i sin stol med hakan i handen, av att Nördiga Niclas harklar sig. Ja, Sara har fått oturen att SITTA bredvid honom. Hon hatar skolan. Speciellt denna skola. Man får inte sitta med vilka man vill på lektionerna. Så himla dåligt! Sara suckar och ignorerar Niclas. Hm.. undrar om jag ska ha med någon sligh i dansen.. 

Ida sitter bredvid Karro på svenskalektionen. Skönt att slippa Nördiga Niclas i alla fall. Okej, dom delar skåp bredvid varandra, men han har gillat Ida i säkert tre år och ibland när hon står där ensam vid skåpet och ska hämta böcker, kan hon känna hans dåliga andedräkt säga saker som ''vad söt du är idag'' eller ''får jag bjuda på en macka i kioskrummet?''. Tjejerna retar alltid Ida för att han gillar henne, själv blir hon bara generad och hatar att dom retar henne. Förut var det ett SMS hon fick i sin mobil från honom, när tjejerna retade henne som vanligt.Ida sitter och kollar på någon dålig film om svensk grammatik. Inget vidare intressant, men hon vill hänga med så gott det går för hon vet att provet på grammatik kommer snart. Hon måste få VG i svenska i alla fall!Ida rycker till av att Karro viskar från ena änden.
- Du, Ida. Är det säkert att jag kan vara med Felicia då?
- Ja, det är klart. Ni passar bättre tillsammans också.
- Äh, det säger du bara. Men Frida, kan du vara med henne? Kom inte till oss sen bara om hon ramlar när ni ska göra treoqué!
Ida börjar skratta och Anna ''sch''-ar mot dom.
- Haha, nej då. Frida är okej. Kanske lite för disco för mig, men vi ska nog få ihop något bra.Karro gör tummen upp och sedan fortsätter Ida kolla på filmen. Åh, vad hon är sugen på att gå hem och dansa nu.. 

Tre slingor, hämta, fläta. Ellen sitter och gör flätor i Felicias blonda hår. Filmen är dötrist, Ellen kan redan allting. Men det är ändå bra att sitta och göra flätor, för hon kan lyssna medan. Hon vet att hon kommer få MVG i svenska, det är inte hennes svåra ämne precis.
- Aj! Inte så hårt!
Felicia väser i det tysta och mörka och Anna visar ''tyst''-tecken åt dom.
- Ops, förlåt!
Ellen fortsätter med den inbakade flätan och börjar tänka på dansen. Idag ska hon hem till Sara och träna inför dansen. Det ska bli kul. Skönt att inte vara hemma bara för det är ju inte kul när Ines ser i förväg hur dansen kommer bli. Ellen har alltid varit duktig i dans. Hon är väldigt rytmisk och hennes styrkor är hopp och ''viga'' saker, som att gå ner i splitt eller sträcka ut benen på ett visst sätt. Hon och Sara har nästan alltid varit par i dansen. Dom är varandras motsatser i både dansen och utseendet, och därför kompletterar dom varandra bra. Ibland kan Ellen tycka att det är lite jobbigt att Ines ska vara syster och tränare för henne, hon har en känsla av att Ines inte tar Ellen på så stort allvar. Men skitsam. Ellen har ett bra självförtroende, dock inte så bra som Saras, men det duger.Hon börjar dansar med fötterna under bordet och sträcker sina vrister.. 

Felicia sitter och kollar på filmen. Hon gillar svenskalektionerna. Grammatik tycker hon är roligt, och svenska har hon alltid haft lätt för. Ellen gör flätor på henne, som på varje lektion när dom tittar på film. Felicia älskar när någon grejar i hennes hår.
- Du, Felicia. Du tror inte Ida blev sur nu va?Ellen böjer sig fram och viskar i hennes öra.- Nej då. Eller jag hoppas inte det. Felicia ser lite bekymrad ut och tittar mot Idas håll. Där sitter hon och tittar på filmen, helt vanligt. Felicia har aldrig varit så bra kompis med Ida. Visst, dom är tillsammans i gänget, men det har liksom alltid varit Felicia och Sara. Ida har mest umgåtts med Ellen. Ida är inte den sociala typen som gillar att hitta på saker och är inte den som först tar initiativet till att göra något, men Ellen, som alltid tar hand om alla, är med henne för att vara snäll.Felicia tittar på tvn igen och börjar tänka på dansen. Hon och Karro. Shit, dom måste börja träna snart. Hoppas dom inte är hemma hos Karro bara. Det brukar alltid bli så struligt. Hennes mamma är så stressad, eller så springer deras katter omkring så man inte kan dansa, eller så ringer hennes pappa och ska prata så länge om jobbiga saker inom familjen. Felicia vet att Karros familj inte är den perfektaste, men ibland är det lite jobbigt när man ska vara där och det bara är kaos hela tiden. Felicia börjar planera hur dom ska dansa i hennes hus. Dom kan ju göra såhär.. 

Karro HATAR svenskalektionerna. Det finns nog ingen i klassen som hatar det så mycket som hon, förutom några killar då. Det är bara grammatik, grammatik, grammatik. Dom enda gångerna hon tycker är kul är när dom får skriva berättelser. Då skriver hon roliga berättelser om konstiga saker, men oftast tycker Anna inte dom sakerna är roliga, så hon får bara G då. Karro har det som sagt lite jobbigt i familjen just nu, så hon hinner inte plugga så mycket. Hon har tre VG och resten G. Hon är missnöjd. Hon vet att hon kan bättre, men hinner inte.
Hon sneglar på Ida som sitter och tittar på filmen storögt. Jag tycker så synd om henne, tänker Karolina. Hon och Frida. Ida och Frida. Dom passar inte så värst bra ihop till att dansa. En gillar disco och en gillar balett. Frida är lite klumpig och ramlar oftast och Ida är så blyg att hon inte kan ta ut svängarna och ''showa'' som dom andra tjejerna kan.Förr var Karolina och Ida ibland tillsammans i dansen. Det brukade bli rätt bra. Karolina dansar jazz bäst och dom kunde ibland få ihop riktigt bra nummer.På fritiden har dom bara varit med varandra ett fåtal gånger. Karolina är väldigt utåtriktad och rolig medan Ida är blyg, så dom brukade oftast inte hitta på så mycket. Typ kolla på tv, eller spela kort. Det slutar alltid med att dom ringer dom andra tjejerna, om dom är tillsammans.Karolina struntar i Ida för ett ögonblick och koncentrerar sig på dansen. Jazz, jazz, jazz-tjej med en show, show, show-tjej. Det kanske skulle passa? Karolina och Felicia skulle nog kunna få ihop ett bra nummer. Plötsligt börjar Karolina tänka på musikvalet.. 

- Nej, lugn lite nu! Jag vet att det är hamburgare i matsalen idag, men stressa inte iväg nu. Kom ihåg läxan till på fredag och? ja, smaklig måltid, får jag väl säga då om ni har så bråttom.
Alla i klassen börjar skratta åt Bengt, deras historielärare. Bengt är både ödmjuk och sträng, och ibland riktigt rolig. Sara skyndar sig iväg mot Ellen och Felicias bord.
- Du, Ellen, jag satt och tänkte och när Sean Paul sjunger i låten du vet ''Let's get it on..'', då skulle man kunna göra så här..
Sara börjar hastigt göra några moves bland bänkarna i det grön-blåa klassrummet och Ellen sjunger till och diggar. Stefan och Marcus går förbi Sara och visslar.
- Jävlar, Sara! Din röv är inte att leka med alltså.
- Haha, nej. Oooooh., instämmer Marcus och luft-greppar Saras rumpa.Sara slutar dansa och Ellen himlar med ögonen.
- Håll käften, Stefan. Du måste väl ha intressantare saker för dig än att kolla in andras rumpor? Stefan och Markus går iväg flinandes och Sara tittar efter dom med en ''mördarblick''.
- Idioter.
- Talk about it, säger Ellen och dom båda går till Felicia, Ida och Karolina som står i dörröppningen. Men det såg asbra ut i alla fall!
Sara ler stolt mot Ellen som tack.
- Karro, ska vi göra något efter skolan idag? Känna lite på nån låt och träna in någon dans?
Felicia tittar hoppfullt på Karolina vars mungipor åker ner.
- Nej, tyvärr. Jag och Andrea måste träffa pappa idag. Vi ska luncha ihop och så där. Jag måste. Det är lite problem i familjen nu..
Alla fem tjejer börjar gå till deras skåp för att lämna böckerna, och Sara, Ellen, Felicia och Ida ser att Karro är på väg att få tårar. Dom börjar plötsligt babbla i munnen på varandra och tvärstannar.
-   Nej, herregud, ingen som helst fara!, får Felicia ur sig.
-   Nej, absolut inte. Ta din tid, Karro!, säger Ellen och instämmer.
-    Ja, liksom du och din syrra behöver ju eran pappa nu liksom.., säger Sara avslappnat.
-    Ja, det vore väl bra, säger Ida blygt och dom fyra tjejerna tittar på en lite ledsen Karolina.
Karolina börjar plötsligt le och skratta åt hennes knäppa tjejkompisar.
-   Haha, ni är för härliga. Kom nu så går vi och vräker i oss massa hamburgare! 

Sienna Miller


Jag tycker Sienna Miller är så fin. Åh, jag hatar att jag skriver om kändisar, det är så ointressant och ytligt egentligen, men jag måste bara uttrycka Siennas skönhet.
Hennes mun gillar jag mest. Så vacker! Och tänderna.. Vart tycker du hon är som finast? Jag tycker på första bilden. Men jag gillar även den guldiga klänningen på bild 4.
Vad tycker du om Sienna Miller?

Filmer med henne:
Casanova
Factory Girl
Alfie

Tisdag fuck!

åh, fan, jag haaaaatar tisdagar! alltid så jävla tråkiga! här är vad jag tycker om veckans alla dagar:
Måndag*
Tråkig. Alla har kommit tillbaka efter helgen och man kanske har saknat någon. Kul i typ 10 minuter. Sedan trögt. Kommer hem, dator hela dagen. Tråkigt, intetsägande.
Tisdag*
Tråkigaste! Tisdagar är så jääävla långa. Och tråkiga. Går till halv 4 idag i skolan :S typ dator eller läx-dag.
Onsdag*
Lillelördag. Brukar vara bra på tvn. Onsdagar är rätt sköna för då känner man att man har gått halva skolveckan.
Torsdag*
Goa. Går bara till 2 idag. tänker ''åh, gött, fredag imorn!''. är med ida efter skolan.
Fredag*
Need i say more? Jätten, godis, tidningar, god mat, ååh, thank god it's friday liksom!
Lördag*
Typ shopping-dag eller vara med kompisar. Ändå ångest för att det är söndag imorn.
Söndag*
Fett hår och pyjamas-dag. Alltid äcklig middag, typ avancerad kötträtt. hatar söndagar! tråkigt väder och ångest. sedan börjar det med skola igen :/

idag ska jag och ida dansa kanske. Hon ska till norge så hon måste packa. spanskaläxa också :/ orkaaaaar inte! fan. hatar tisdagar.
pusshej

rensa tidningar.


Hello there!
idag har jag inte gjort ett piss. Ida hade feber och kunde inte dansa så jag slängde mig framför tvn och kollade lite på high chaparall. sedan åt jag, och sedan dags för lite städning! yes, tjoho! finally! eller inte. jo, men jag tog fram alla mina tidningar (eller alla? nej, har slängt massa genom åren.) och började lägga ut dom i ordning och så där. mina favorittidningar är:
* Glamour
* SOLO

Har fått massa tidningar och min kompis Sofia också, massa ELLE. Dom ser ni där.. ja, nånstans :)
hehe, nej nu ska jag upp och duscha och läsa två nötcreme och en moviebox :D
puss!

High Chaparall <3

79855-427
helloj!
idag har jag och amanda & lollo inte gjort så mkt. vart på stan, ätit på max. sedan ringde deras gamla klasskompis marcus o hans kompis jimi. då pratade vi med dom och sedan träffade vi dom. vi satt på bryggan vid vattnet och pratade. sedan kom mamma och hämtade mig och vi åkte till min kusin lindas nya lägenhet. sååå mysig! jag älskar lägenheter när man flyttar hemifrån. jag vill också flytta hemifrån nuuuu och inreda och hålal på :) vi satt och fikade, jag, mamma, linda, katarina (lindas mamma, min mosterr) och matilda (min kusin) och jag tittade på en hylla där det låg 3 matböcker, typ ''pasta är gott'' eller ''kötträtter från italien''. sådana typiska inflyttningspresenter :) detta är typiskt på inflyttningsgrejer:
* Böcker som man alltid får av människor. Oftast matböcker.
* IKEA- möbler.
* Reklam och grejer med sladdar som inte kopplats ihop/upp än ligger på golvet i hallen.
* Flyttkartonger står på golvet
* I sovrummet har ''bara sängen kommit upp'', och kanske en byrå också.
* Låsen på toa har inte satts in än.
Så här är det alltid tycker jag, och så hos Linda :) haha
nej, nu ska jag upp och kolla lite snabbt på High Chaparall. köpte säsong 2 på Trestad Musik igår, första säsongen kommer in på onsdag, var slut- för att dom är ju så braaa :) haha. kollade i morse lite på det, i love!
sedan kl 21 är det Beck- Sista vittnet :) love!
jajaja, bajs-skola imorn :( orkar inte. men på onsdag åker pappa upp till sthlm och spelar in :) ska bli kul. haha
pusshej!

halloj :D

sitter här hos amanda nu :) amanda är typ ute och ska säga hej då till sin mamma och louise tittar ut genmo fönstret. haha, idag har vi suttit vid datorn & ätit på maxi!
ska till min kusin lindas lägenhet sen ;D ska bli kul. min kusin Ida ska dit sen och så. ajajajaa.
ajajajajajajaajaj!
pusshej!


vanessa <3 zac


så himla sött par! jag älskar dom. high school musical 2 har jag ännu inte sett, men jag väntar med spänning :) hoppas dom kysser varandra i filmen, jag har inte sett dom kyssas :) jo, på en bild i vattnet, men det var en lätt puss. haha, men men, så söta. vad tycker du?

JAPSI


Som några av er kanske, inte, vet inte, VET så har jag en tidning som heter JAPSI, tillsammans med min bästis Ida :) Vi skriver om kändisar, mode och skönhet. Musik också, ja :) Här har jag tagit kort på lite artiklar/omslag på min kamera, så man kanske inte ser så bra, men men,,


Detta är nummer 8 med Scarlett Johansson på omslaget. Vi har alltid en special i varje nummer och här hade vi ''Kläder-special''.


Nummer 9 med Natalie Portman. I detta nummer blev det ''Gala-special''. :)


Detta är senaste numret, nummer 10 med Mischa Barton på omslaget. Specialen är ''Sommar-special''. Här firade vi 10årsjublileum så då hade vi lite Vegetarisk afton-kväll med våra familjer :) Det var mys!
Bilden bredvid är en artikel jag skrivit om Halle Berry, just nu aktuell med filmen The perfect Stranger.

Här är några av mina senaste artiklar, som ska platsa in i nummer 11. Där kommer Eva Longoria pryda omslaget :)

Tyck gärna till vad ni tycker om artiklarna och omslaget, allt från himmel och jord, och säg gärna till om jag ska lägga in mer artiklar/omslag :)

Inhandlat :)

79855-368
Hejsan :)
Kommit hem från Ullared. Eller vi kom hem typ halv 8, men ändå :) Har tagit kort på grejerna jag köpte. Det var jättekul! Köpte lite smått och gott. Kläderna på bilden är:
* Klänning, H&M, 149 kr.
* Leggins, Ullared, 39 kr.
* Benvärmare, H&m, 39 kr.
                                 

Här är då lite poser med kläderna från bilden där uppe.
                                  
Jag köpte ett par mjukisbyxor för ynka 69 kr. Sköna, dock lite tajta där uppe, men goa :)



Toffsar, ca 10 kr.
Nagellackborttagning, 9 kr.
Hårnålar, ca 10 kr.
Tuggummi, 2 för 10.
Leggings, 39 kr.
Benvärmare, H&M, 39 kr.
Neccessär, 34 kr.
   

Jag fick lite planscher från filmfestivalen. Dreamgirls och lite småplanscher med massa okända filmer. Haha, pappa sa ''dom kan du ha om du ska ha någon grej med dansen eller nåt!''.. hmm eller inte.
En klubba och choklad fick jag också. Också lite på vardagsrummet och på mig.

Nu sitter jag här och skriver artikel om Filip och Fredrik, lovelovelove! Och lyssnar på dom som sommarpatade <3 Hahahaha :)
Pusshej!



DansDöttrarna, del 2

god kväll!:) Ska upp och förbereda mig inför morgondagen då jag ska till Ullared, men det var någon som ville att jag skulle lägga in Del 2 av DansDöttrarna :) Så det gör jag! Tack för kommentaren, vem du nu var:


- Saraaaaa! Upp nu, gumman!
Carola, såklart nyduschad och sminkad ropar från köket där hon sitter och läser morgontidningen. Sara kisar på klockan. Kan jag inte få sova lite längre? Åtminstone en kvart? Det knackar plötsligt på dörren.
- Sara, gå upp nu. Din mamma blir så stressad annars.
Ånej. Mormor. Sara vet att hon och hennes mamma inte kan ha råd med ett eget hus och egna saker, för att Carola pluggar och är ensamstående. Men måste mormor och morfar vara här VARENDA dag? Sara gnuggar sig i ögonen och sätter sig på sänggaveln. Onsdagsmornar- inte det lättaste. 
Ellen rycker till. Hon vaknar av ljud. Musikljud. Ellen rynkar pannan. Jävla Ines. Kan hon aldrig få tyst på musiken? Hon hör hur Ines trallar där ute samtidigt som hon försöker borsta tänderna. Albin ligger väl och sover, pappa Per jobbar, mamma Åsa jobbar.
Ellen går upp och tar på sig pyjamasbyxorna. På väg mot dörren sätter hon på datorn och MSN och direkt ploppar det upp ett ljud ur högtalarna.''God morgon, min sötnos. Vad gör du?:)'' Från Linus. Ellen ler och skriver tillbaka.
- Är du vaken?
Ines öppnar dörren och står med rougeborste och spegel i handen.- Ja, gå nu.Ines stänger dörren och Ellen börjar chatta på med sin pojkvän. Dom har varit ihop väldigt länge. Först i småskolan, sedan gjorde dom sluta i fyran. Sedan blev dom ihop i 7an igen.
Ellen går nerför trappan in till köket och öppnar kylskåpet. Fil? Flingor? Macka? Ellen orkar inte tänka på frukost, hon tänker redan på dagens outfit och sminkning. Rosa igår, blått i förrgår. Kanske rött idag? Ellen tar en macka i munnen och styr stegen mot sovrummet igen. 

Surr. Vibration. Ett pipigt ljud. Ida vaknar och hittar mobilen på det röriga skrivbordet. Hon är jättenära på att trycka på snoozeknappen, men hejdar sig. Hon vet att pappa kommer ringa från jobbet om ca 2 minuter och undra om hon är uppe. Bäst att inte låta nyvaken då. Pappa blir så arg som vanligt.
Ida reser sig upp och går till badrummet. Hon tvättar ansiktet och sätter i sina linser. Hon tittar sig i ögonen. Vem är jag? Jag är blyg, men jag skriver dagbok om hela mitt liv. Vem är jag? Jag gör saker med mina kompisar som jag egentligen inte vill. Vem är denna person? Jag hatar min pappa, men säger aldrig till honom. Vem är du i spegeln? Du som var så fäst vid din mamma.
Ida skakar bort sina tankar och är sugen på att skriva ner några rader i dagboken, men struntar i det. Jerry är på dagis och pappa jobbar. Vad gör man när man är själv? Ida smyger in i sitt pappas sovrum. Bilder på mamma hänger på väggen till vänster när hon kommer in och som vanligt pussar hon god morgon på korten. Hon saknar sin mamma, väldigt mycket. Hon dog i cancer för 3 år sedan. Jerry har gråtit sig till söms hundratals nätter, och pappa fick sjukskriva sig i ett år.Ida smyger fram till datorn som står bredvid pappas säng. Hon trycker på START-knappen och väntar. Jag får aldrig gå in på pappas dator, bara om det är skolarbete, tänker Ida. Jag skrev en önskelista när jag fyllde år där jag skrev att jag önskade mig en egen dator, men då sa pappa att det bara var mycket pengar och att jag borde syssla med annat.
Skärmen lyser upp Idas ansikte och en bild på mamma som bakgrundbild ploppar upp. Bilden är från Frankrike för 5 år sedan. Ida kommer ihåg resan så väl. Dom var på Franska Rivieran och dom drack paraplydrinkar varje kväll. På bilden håller mamma upp just en sån; paraplydrink och hon ler med sitt vackra leende och är solbränd. På den tiden var pappa inte lika sträng. Han var bestämd, men sen mamma dog har han blivit ännu mer bestämd.
Ida loggar in på MSN och ser att Ellen är inne. Innan Ida skriver god morgon till Ellen ändrar hon sitt namn. ''Sometimes everything just feels like shit, sometimes nothing's a hit''.  

Annelie börjar klockan 10 varje dag. Vilken lyckost, tänker Felicia när mamma väcker henne i hennes hjärtröda rum efter att Felicia inte vaknat av klockan.
- God morgon. Det finns frukost på bordet, säger Annelie och drar upp persiennerna.
Felicia kisar med ögonen när ljuset lyser in i rummet och suckar.
-Jag orkar inte gå upp.
Annelie ler.
- Gå upp nu, gumman. Jag har köpt sådana där chokladflingor som du gillar.
Felicia går upp och tar på sig sina favoritjeans och en blå tröja till det. Håret kammar hon ut tills det blir genomkammat också sätter hon upp håret i två flätor. Jenny springer runt utanför hennes rum och viftar med ett papper i handen.
- Syrran! Jag har blivit erbjuden ett kontrakt i FCT!
Jenny rusar in i hennes rum och slänger sig på sängen. Felicia tittar på henne genom spegeln.
- Vad kul! Så du ska bli proffs nu då?
Jenny skrattar och sätter sig upp.
- Skojar du? Jag ska bli bäst i världen. Eller det är jag redan men.
Jenny har alla förutsättningar i världen att bli fotbollsstjärna, tycker Felicia.
Hon är lång, stark, snygg, självsäker och jätteduktig på fötterna. Hon kollar ofta på hennes matcher.
- Måste äta nu, du kan väl läsa kontraktet i köket för mig?, säger Felicia och vänder sig om och tittar på Jenny.
- Visst!Också går dom två syrrorna ner till köket.. 

Karolina är den mest pigga utav alla tjejer. Hon sitter uppe redan klockan 6 och kollar på Ellen DeGeneres Show. Karolina kan sällan sova länge. Inte så att Conny oroar henne, bara det att hon alltid har sån energi. Ibland när det inte är något bra på tvn brukar hon bara ligga och tänka på livet. Hon är ganska spontan och lever i nuet, Karolina.
Klockan halv 8 stänger Karolina av tvn och går upp och väcker sin syrra Andrea. Andrea är 18 år och går Barn och Fritid-gymnasiet. Andrea är väldigt lugn. Raka motsatsen till Karolina, och pluggar för det mesta, eller är med sina hästar. Hon sover dock som en stock på mornarna, tvärtemot vad Karolina gör.
- Andrea, klockan är halv 8.
Andrea ''mm''-ar och drar täcket över sig.
- Och glöm inte att vi ska träffa pappa efter skolan idag också, säger Karolina innan hon slinker in på toaletten.
Karolina tittar sig i spegeln. Hjälp. Pappa idag. Hoppas han inte får något utbrott. Hoppas han inte börjar skälla på mamma eller något. Karolina ruskar av sig tankarna och tvättar ansiktet. 

Vädret ute är molnigt. Det är oktober-höst-kallt och alla tjejerna har tagit på sig sina varmaste kläder. Sara sätter sig på cykeln och styr stegen mot Felicia. Sara är fortfarande trött även fast hon duschade på morgonen och hennes långa brun fortfarande doftar Wella-balsam. Hon trampar hårt på cykeln och tänker på skolan. Sista året. Nästa höst ska hon skiljas från sina bästa kompisar och börja gymnasiet. Sara vet inte riktigt vad hon vill bli i livet ännu. Fotbollsproffs eller dansare, men hur många blir det i Sveriges lilla håla Trollhättan? Det blir nog Dans-programmet i alla fall.Felicia står och väntar utanför dörren när Sara kommer fram.
- Hej!
Sara ler mot Felicia som hoppar upp på sin cykel också cyklar dom iväg mot skolan.
- Har du funderat på vem du ska vara med på dansläxan? Jag ska vara med Ellen, tyvärr, säger Sara.
Felicia rycker på axlarna.
- Jag vet faktiskt inte. Jag får väl fråga Karro eller Ida. Spelar ingen roll vem jag är med. Bara jag inte får vara med Gabriella. Hon är ju så dålig! Såg du igår när vi skulle göra padeboré?
Felicia och Sara börjar skratta åt hur Gabriella ramlade på träningen igår.
- Ja, hon är inget vidare. Men fråga Karro, hon är ju bra på läxor! Ida brukar verka så ointresserad, och dessutom blir hennes pappa så arg om man tränar hemma hos henne.
Felicia börjar tänka. Karro är en bra dansare, men taskigt mot Ida om hon väljer henne, och tvärtom. 

Ida släcker lamporna i huset och gör sina vanliga rutiner som Tomas alltid säger åt henne att göra varje morgon. Hon börjar snöra skorna när det plingar på dörren. Hon öppnar.
- God morgon, Ida!
Ellen står i sin lila höstjacka utanför dörren i kylan och ler.
- God morgon.
Ida tar på sig sin gråa jacka, sedan 2 år, och tar sin skolväska, sedan 3 år. Hon ser att Ellen tittar på henne, typ ''köper du aldrig nya grejer?''-blicken.
- Trött i morse eller?
På väg till skolan säger Ellen och Ida inte så mycket. Ida tänker mest på att hon skulle vilja ha en lika snygg garderob som Ellen.
- Ganska.
Ida svarar kortfattat och trött. Ellen märker av att Ida skulle behöva lite roligt i sitt liv. Jerry är ofta på dagis och hennes pappa är som han är.
- Men visst verkar det vara en rolig dansläxa i alla fall!? Vem ska du vara med?
Ellen ler mot Ida, men själv verkar Ida inte så intresserad av den.
- Vet inte. Frågar väl Felicia eller Karro.
Ellen som älskar alla sina tjejkompisar väldigt mycket, lägger armen om Ida och säger:
- Ja, svårt att välja. Men kom ihåg att du gärna får vara med mig och Sara, vännen!
Ida vet. Ida vet så väl. 

Sara och Felicia stannar vid grinden ca 100 meter från skolan och väntar på Ellen och Felicia som vanligt varje morgon. Dom pratar om dansen och om Jessica och Ines. Dom gillar båda lika mycket, men tycker att dom kan vara lite stränga ibland.
- Nu kommer dom!
Felicia pekar på Ellen och Ida som kommer gående en bit bort.
- Ellen har så snygga kläder, suckar Sara och tittar på sin urtvättade, gröna kappa som hennes mormor och morfar köpte till henne för 1 år sedan.
Felicia rycker på axlarna. Sara märker det.
-  Och lyckost dig som från snygga kläder från Lindex jämt!, säger Sara och putter Felicia på armen.
- Äh, alla kläder jag får är ju inte alltid snygga, försöker Felicia. Du får ju massa från Italien!
Ellen och Ida kommer fram och Ellen hoppar på bakom på Saras cykel och Ida hoppar på bakom Felicia också cyklar dom till skolan. 

Karolina rusar in i bilen och smäller igen dörren.
- Glömde skåp-nyckeln!
För det mesta är Karolina sen varje morgon och hon får alltid skjuts av sin mamma, eftersom dom börjar samtidigt.
- Du är alltid så seg, Karro. Jaja, glöm inte att träffa pappa sen efter skolan. Han kommer och hämtar dig också åker ni och Andrea och äter lunch. Blir det bra?
Karolina himlar med ögonen, samtidigt som hon har en klump i magen.
- Ja, mamma. Du behöver inte prata till mig som om jag är 10 år!
Mamma brummar iväg till skolan och Karolina kommer precis fram i tid.


hej :)

                                                                                           

Hello there!
Är nu hos Amanda. Har kollat på dans-filmen Save the last dance. Mkt bra film :) Har ätit asgod mat också, suttit lite här, chillat hahahaha ;D
Här är Dagens klädsel:
T-shirt, Vero Moda, 99 kr.
Tröja, Gina Tricot, rea 50 kr.
Jeans, begagnade

Skoooor..


Ja.. jag, liksom dom flesta tjejer gillar ju skor. Eller ibland gillar jag skor, det är olika dagar. Men just nu inför hösten pratar ju alla om ''åååh, höst, kom nuuu!'' eller ''shit! jag måste skynda mig till affärerna och kolla höstens nyheter!''.. Visst, det är kul, men sådan hets? Nej, lugn..
men skitsam.. jag tänkte prata om SKOR nu.. har kollat runt lite och jag är inte personen som klackar runt i höga stövlar eller pumps. Nej, jag är lite mer platt stövel eller svarta låga skor med lite svart och grått i klädsel till, halsduk. Jag är lite anonym. Eller neeeej, jag vet inte, gud, jag kan inte prata om mig själv. Jag har olika stilar varje dag, men på hösten är jag inte så värst märkvärdig.
Men i alla fall! Jag har tagit fram några skor som jag tycker är fina. Det är:
* Gråa pumps från Skopunkten, 249 kr. Tycker klacken är lite låg om man ska vara ''PUMPS-TJEJEN!'', men annars väldigt höstig och fin.
* Svart stövel, Skopunkten, 399 kr. Den här köpte jag förra året, har den säkert uppe i garderoben, men dom är trasiga tror jag, vet inte riktigt. Dom här gillade jag. Köper nog nya till hösten, men säkert några liknande.
* Röda ballerina från Din Sko, 180 kr. Rött är coolt, även på hösten. Ja.. dom här var väl fina.
* Svarta ballerina, 240 kr, Din Sko. Dom här är nog JAG. Fina.

Snygging på stan!

79855-342
I love Halle Berry. I början var hon en B-skådis som inte gjorde annat än att säga halv-dåliga repliker i ett hörn på en film. Men sedan fick hon Oscar och hon blev riktigt bra! Jag älskar hennes senaste film The Perfect Stranger. Jag har gjort en artikel om Halle med samma namn (The Perfect Stranger) och jag gillar verkligen hennes filmer.
Det jag ville med detta inlägg var att säga att jag älskar hennes outfit. Så enkel. Jag har kommit fram till att jag bara gillar enkla kläder, antagligen för att jag själv är en enkel & tråkig person, men men.. Coola skor och en svart klänning/tunika till det. Finfint!

DansDöttrarna, del 1

Ni som kanske vill läsa min saga kan jag lägga ut lite delar här på bloggen i bland. Den handlar om fem tjejer som dansar och går i skolan. Dom är 16 år. Jaja, här är första delen:

- Okej! Så kom ihåg att alla ska sätta ihop ett dansnummer på 8 takter till nästa tisdag. Vi ses på torsdag!
Sara, med sina nya, fräscha danskläder från Italien där hennes pappa bor, vinkar till danslärararna Jessica och Ines som undervisar henne och hennes kompisar i dans två gånger i veckan. Sara släpper ut sitt långa, bruna hår från hästsvansen och går fram till Ellen.
- Ska vi öva tillsammans till på torsdag?
Sara ser förväntansfullt på Ellen.
- Ja! Det kan vi göra, säger Ellen och ler sitt söta leende.
Ellen är motsatsen till Sara. Hon har jätteblondt hår, är kort, smal och blåögd och älskar allt som har med rosa och smink att göra. Sara gillar mest fotboll (och dans) och att hänga med killarna.
Ett fnissigt skratt hörs längre bort i danslokalen och Sara och Ellen vänder sig om.
- Karro. Har hon gjort något roligt nu igen?
Sara och Ellen skrattar åt Karolina, den spralliga, hoppiga tjejen med ljusbrun hockeyfrilla och stort leende, som står och härmar någon rolig gubbe tillsammans med Ida och Felicia. Ida är den lugnaste personen i hela dansgruppen. Hon är precis som Ellen, smal, kort och blond men snäppet lugnare. Ida gillar inte nya saker men hänger ofta på sina kompisar för att ändå testa lite nytt. Hon står och fnissar tillsammans med Felicia, som varit bästis med Sara i hela sitt liv. Felicia är lång och en typisk flicka. Hon säger inte så mycket men fnissar med dom andra. Ibland kan hon bli lite småsur, men för det mesta är hon glad. Sara, Ellen, Karolina, Ida och Felicia är fem helt olika tjejer. Dom har nästan bara en sak gemensamt: dom älskar att dansa! Dom alla är snart 16 år och har dansat i samma grupp sen dom gick i 2an. Dom brukar ofta vara med varandra på fritiden, men inte alla fem. För det mesta är det Sara och Felicia, Ellen och Karolina, och Ida som ibland är med Ellen.
- Ida! Kom nu! Snabba dig på!
Ida vänder sig försiktigt om och ser pappa Tomas stå med lillebrorsan Jerry i dörröppningen till danslokalen och se minst sagt irriterad ut.
- Jag kommer, pappa, säger Ida tyst och vinkar till dom andra tjejerna.
Hon går till Tomas och Jerry och som vanligt småskäller han på Ida.
- Varför är han alltid så taskig mot Ida? Ellen tittar förbryllat på sina vänner.
- Ja, hon som är världens snällaste, fyller Felicia i.
Tjejerna rycker på axlarna, tar på sig sina skor och tar bussarna hem. 

- Hej, gumman, hur var det på dansen?
Sara smäller igen dörren och tar av sig jackan.
- Det var bra.
- Roligt! Vad fick ni göra?
Saras mamma Carola är inte den som är osocial kan man säga. När hon var väldigt ung träffade hon Antonio, Saras pappa, i Italien och dom inledde en romans väldigt fort. Helt plötsligt föddes Sara, men Antonio hade mycket jobb och Carola ville inte flytta, han likaså. Dom splittrades och nu får Carolas mamma och pappa hjälpa dom med pengarna. Sara åker till Antonio, som bor i Italien, på lov och lediga tider och träffar honom. Hon pratar flytande italienska.
Helt plötsligt kommer Saras morfar in i köket och häller upp ett glas vatten.
- Hej, tjejen!
- Hej, morfar.
Sara är trött och slinker ner på köksstolen mitt emot mamma, som läser kvällstidningen.
- Vad fick ni göra, gumman?
Sara blåser håret ur ögonen och sätter hakan i handen.
- Olika saker. Vi ska lära in en dans på 8 takter till nästa tisdag. Jag ska vara med Ellen.
Carola skiner upp och ler.
- Nej, vad roligt! Eller hur, pappa?
Morfar sväljer det sista vattnet i glaset och gör tummen upp.
- Jättemulligt, tjejen.
Carola och Sara brister plötsligt ut i skratt.
- Vem säger mulligt nu för tiden, morfar?
Skratt igen. 

- HALLÅ?
Ellen slår igen dörren och nerför trappan hoppar storebrorsan Albin fram.
- Tja!
- Var är mamma?
Albin går in i köket och letar efter Coca Colan i kylen.
- Hon är och handlar.
Ellen springer uppför trappan och på väg upp välkomnas hon av hög hip hop-musik på högsta volym.
- INEEEES! SÄNK!
Ines. Ja, ni hörde rätt. Ellen och Ines är syskon, och Ines tränar Ellen och hennes kompisar i dans. Ines är bästis med den andra dansläraren Jessica och dom gör allting tillsammans.
- Ja, lugn!
Ines sänker musiken pyttelite men dansar och sjunger på som vanligt inne i sitt stökiga, rosa rum! Ellen försvinner in på sitt rum där datorn är den enda sysselsättningen. Hon har alltid gillat att pyssla, men när hon kom upp i tonåren tröttnade hon på det. Nu är det chatt på datorn med killen Linus och tjejerna som gäller, eller så brukar hon umgås med Ines på stan och shoppa. Ines och Jessica är 22 år, alltså sju år mellan dansbarnen och dom. När Ines och Jessica var i tonåren och danstjejerna gick i lågstadiet tyckte Ines att hennes lillasyrra var hur töntig som helst, men nu när dom båda har blivit mognare tycker dom att det är kul att dela samma intressen: kläder, smink och frisyrer. 

- Har vi inte sagt att du ska komma ut till bilen direkt efter att ni har slutat?
Tomas kastar av sig skorna och börjar klä av Jerry, hastigt och ilskt.
- Jo, men..
- Ida, inga men! Jag vill inte stå och vänta på dig!
Ida suckar och går in på sitt rum. Varför ska han alltid vara så förargad? Ida stänger dörren efter sig och sätter sig vid skrivbordet. Där ute är det bara en gräsmatta. Ett litet träd till vänster också, ja. Kanske kan hon skymta en grå villa lite längre bort, men annars- inget. Ida är trött på sin pappas tjat. Det enda hon har är dansen och sin.. Ida öppnar skrivbordslådan och lyfter på ett skynke. Sin dagbok. I flera år har hon skrivit dagbok, hon skriver om allt. Om dansen, kompisar, pappa, filmer, musik- allt hon känner och tycker. Ingen vet förstås om att hon skriver dagbok, därför ligger den gömd i skrivbordslådan. Ida öppnar låsen med den lilla nyckeln och tar fram en bläckpenna. Tvekar. Vad ska hon skriva? ''Dans idag. Jättekul. Pappa förbannad sedan som vanligt.''. Nej, hon låser dagboken och lägger tillbaka den under skynket i skrivbordslådan. Hon sneglar på klockan; 21.16. Orkar inte ikväll. Ikväll är hennes humör lika tråkigt som gräsmattan utanför hennes fönster. 

Felicia öppnar dörren till den gula, stora villan och känner doften av mat. Det osar och ryker från köket och hennes mun stiger uppåt. Yes! Köttbullar och makaroner till kvällsmat- aldrig fel.
Felicias pappa Hans kommer fram och kramar om henne.
- Hej, gumman! Gick det bra på dansen? Ni är ju så duktiga. Musiken svänger, verkligen.
Felicia himlar med ögonen. Pappa är helt galen i musik och han stöttar henne väldigt mycket i hennes dans, nästan lite för mycket ibland.
- Mamma gör köttbullar. Det blir väl mums?
Hans går in i köket dansandes och kysser mamma Annelie i nacken.
- Vad har det tagit åt dig idag, älskling?, säger Annelie och skrattar.
Felicia himlar med ögonen igen, men ler. Hennes föräldrar är nästan aldrig sura, dom stöttar henne i det mesta, och dessutom jobbar mamma på Lindex så hon får alltid fina kläder gratis därifrån till Felicia.
- Syrran! Vi vann!
Felicia är inte beredd när hennes syster Jenny rusar fram till henne. Jenny är 19 år och spelar fotboll. Hon har spelat lika länge som Felicia dansat, och syrrorna är väldigt bra kompisar och stöttar varandra i deras sporter.
- Nej, vad roligt. Berätta!
Felicia ger sin syster en stor kram. Jenny babblar på om matchen, att det var straffar, rött kort, snygga killar på läktaren och konstiga domare. Familjen Holst sätter sig vid matbordet och inväntar köttbullar och makaroner. Gott. Felicia ler. Det kan nästan inte bli bättre än så här. Eller jo, tänker Felicia. Jag skulle nog behöva en dusch. 

21.21. Karolina kollar på klockan på mobilen när hon kommer innanför dörren. Det är mörkt ute, hennes pappa har mörkt hår. Kanske tänker han på henne? Karolinas föräldrar är skilda och hon bor för det mesta hos sin mamma. Dom har varit skiljda ganska länge nu, men dom bråkar ändå. Pappa ringer och skäller på mamma att hon inte ska ge Karolina och sin syster Andrea så mycket saker, för då måste han ge dom lika mycket, och det har han inte råd med. Förr var pappa Conny alltid den glada, lugna och omtänksamma typen och Karolina föredrog faktiskt honom framför mamma om hon var tvungen att välja. Men när hon kom upp i tonåren blev han helt konstig. Han bytte stil helt. Nu är mamma den som har Karolina och Andrea mest, hon säger att Conny inte klarar av att ta hand om två döttrar.
- Karolina, kan du ge mig lappen på bordet där?
Mamma Isabella, kallad Bella, sitter i vardagsrummet i fåtöljen med telefonen mot örat och pekar på hallbordet. Karolina går fram och räcker mamma lappen och går sedan in på toaletten. Hon sätter sig på toalocket och dyker ner ansiktet i händerna.
- Pappa, pappa, pappa. Snälla, bli som förr. Jag vet att det inte kan vara lätt att vara skiljd, men snälla, du kan väl åtminstone ta hand om mig?
Karolina är en sprallig tjej, visst, och hon är den mest roliga utav danstjejerna, men det som ingen vet är att hon ofta pratar med sig själv.
Karolina reser sig och tar av sig kläderna. Hon stiger in i duschen och låter det varma vattnet bara rinna nerför henne. Tänker. Tänker på Conny. Vill tänka på allt utom Conny. Vad är det på tvn ikväll? So you think you can dance? är väl idag? Karolina tar lite av Dove-tvålen och gnuggar sig I ansiktet. Jävla allting.

Test: Vem är du i Scrubs?

I min tidning har jag skrivit om karaktärerna i Scrubs och gjort ett test; Vem är du utav karaktärerna i Srcubs? Jag lägger in det här så kan du ju testa dig själv om du har lust och kolla vem du blev :) Lycka till!

1. Det har börjat en ny kille på din arbetsplats. Hur får du honom att känna sig välkommen?

a) Jag erbjuder mig att tvätta hans kläder varje dag.
b) Jag skämtar med honom lite glatt.
c) Jag bjuder honom på en bowling-match!
d) Jag får honom att känna sig som en i gänget, men är inte fjäskig.
e) Jag ger honom mycket att göra.

f) Jag säger ''Kul! Du jobbar med tjejerna antar jag''.


2. Din partner frågar vad ni ska göra på lördag, vad föreslår du?
a) Jag frågar om vi kan åka till någon park och studera alla knäppa människor.
b) Jag bjuder på en biljett till basketmatchen.
c) Åh, jag vet värsta balla stället där man kan klättra i berg och hoppa från höga höjder!
d) Jag bjuder på en romantisk middag.
e) Fäller en kommentar som ''Sorry, gullet, jag ska jobba.''
f) Jag kan inte, hahaha. Ska bjuda in killarna på lite öl.



3. Vad vill du helst göra på fritiden?

a) Prata med mig själv i spegeln och skämmas över det något outhärdligt.
b) Kolla på tv eller dansa loss med polarna!
c) Sporta, typ vattenpolo eller göra något galet!
d) Planera min framtid eller mysa med pojkvännen.
e) Vara för mig själv.

f) Jobba eller trakassera människor.



4. Din chef klagar på dig. Hur reagerar du?
a) Jag är van, bryr mig inte så mycket.
b) Försöker bättra mig och man lär sig av sina misstag!
c) Deppar ihop totalt och ringer min bästa kompis.
d) Frågar vad som är felet på dig.
e) Ingen klagar nånsin på mig!
f) Jag har respekt mot chefen, men jag vet att jag är mycket smartare ändå, moahaha.


5. Din kompis och du är ovänner. Han/hon säger: ''Jag litar inte på dig! Du är en stor skithög!'' Vad säger du?
a) ''Tack.''
b) ''Lugna ner dig nu, polarn.''
c) ''Förlåt. Jag är en fruktansvärd människa''
d) ''Så bra, för jag litar inte på dig heller!''
e) ''Bra, då var vi färdiga med varandra.''
d) ''Synd för dig. Jag behöver dig inte ändå, sweetie!''
6. Hur uppfattar folk dig?
a) En nörd? typ.
b) Cool och kul!
c) Lite smått galen, tror jag.
d) Kaxig, men snäll.
e) Chefen!
d) Gillar att jävlas med folk.


SVAR:

Flest A:

Du är mest lik J.D. Du är klumpig och en nörd och tål det mesta. Men du är van. Tänk på att man inte behöver vara poppis för att vara ''cool''!



Flest B:

Du är mest lik Turk. Du är för det mesta glad och sprallig och gillar att dansa och ha det kul. Dock också lite klumpig ibland, men du rockar på!


Flest C:

Du är mest lik Elliot. Du är lite crazy och gillar när det händer mycket. Du gillar att hänga med killar och sporta. Du är rolig och pratar mycket. Kul och klok!



Flest D:

Du är mest lik Carla. Du är en romantisk och snäll tjej, men kaxig ändå. Du står för dig själv och låter ingen trycka ner dig. Du gillar att mysa med din partner.



Flest E:

Du är mest lik Dr. Kelso. På din arbetsplats är du kungen (tror du i alla fall) och du gillar att hålla koll på saker. Du trycker ner folk, men är samtidigt glad.



Flest F:

Du är mest lik Dr. Perry Cox. Du är elak och tror alltid det sämsta om folk. Du gillar att jävlas med dom också och är ganska egoistisk.


Vem blev du mest lik? Stämmer det in på dig?


manda <3 - dag :)


Hejsan :)
Nu sitter jag här hos Amanda. Imorse kom mensen, äntligen. Haha. jaja
kollade MTV och VH1 i morse och åt lite. Pratade med Manda, gjorde mig i ordning och kollade lite Laleh på DVD :) Sitter nu här hos sötnos. Hennes snygga brorsa ska köra hem oss sen vid 6-tiden. Pizza och lite så :)
Nej, nu ska jag väl greja med lite annat :) Pusss!
( Lägg märke till JAPSI-t-shirten :D min tidning! )
www.japsi.blogg.se <- kolla in!

Jag

Jag älskar frågor och för dom som kanske läser min blogg och undrar vem jag är, kommer lite frågor och svar om mig här. Jag har svarat själv och är så ärlig som möjligt :) Detta är Julia:

Personlighet: Jättekonstig
Hårfärg: Mörkblond, ljusbrun
Ögonfärg: Blå
Förebilder: Olika sidor hos olika människor. Min pappa för att han och jag är typ samma person, Filip och Fredrik för att dom är smarta men behöver inte visa det, utan är roliga och knäppa, Laleh, för att hon skiter i andra och skapar, Mormor, för att hon är mysig och tar alltid hand om alla, Mamma, för att hon alltid stället upp och bryr sig, Amanda, för att hon alltid är så glad, Ida, för att hon är duktig på att göra artiklar och är rolig, Bridget Jones, för att hon bara är världens underbaraste personm.m.
Intressen: Musik, gillar verkligen ALL musik, gör egna låtar ibland, Måla, gillar att skissa och skriva ord till, Film, älskar att gå på bio och kolla på film, Kompisar, ibland är jag en väldigt ensam människa, men för det mesta är jag med kompisar, och det älskar jag, Shoppa, jag gillar att shoppa allt möjligt; kläder, musik, film, smink, Dansa, jag älskar att dansa, Artiklar, har en tidning med Ida och skriver artiklar, det bästa som finns! m.m.
Favoritmat: Tacos, pizza, kinamat, grillat, kyckling, fläskfilé. mkt mkt! Jag ääälskar mat! Jag äter hellre en god middag är massa godis och efterrätt och sånt.
Favoritdryck: Juice, Coca Cola och Vichy Neaveau
Favoritartister: Laleh, Salem al Fakir, Joss Stone, Amy Winhouse, Stevie Wonder, Christina Aguilera, Alicia Keys, Prince, Lily Allen, Michael Jackson, Al Jerreau + många mer..
Favoritfilm: Hmm.. många! Bridget Jones, Titanic, Selena, Dreamgirls.. Gillar mkt musikfilmer <3
Favoritskiva: Lalehs, men just nu är det Amy Winehouse.
Älskar: Bra människor, god mat, bra musik, dansa, umgås, prata, skratta, berätta för folk hur bra dom är
Hatar: Människor som inte delar med sig, egoister, pedofiler

Lite om mig!:) tack och puss



Jag är inte perfekt

Så trött på allt snack, om att bara vara lack
Så jävla deprimerad på att allting är så felat
Cool hit och snygg dit
Är det det enda, att ha en snygg ända?
Risk för att låta Miss Perfekt som talar
Men vad fasiken, ska vi låta andras åsikter dala?
Kom igen, det är verklighet!
Måste alla vara poppis
Jag ser ut som loppis
Och är inte jävlarns het! 

Jag är inte perfekt
Jag är inte någon skönhet
Jag har min egna dialekt
Är mig själv, räcker inte det?
Så trött på att bara acceptera en sida
En jävla sida
Som får mig att lida! 

Jag har kompisar som bara bryr som att se bra ut
Men måste man ha tuttar som bara putar ut?
Kan inte folk bara acceptera den man är?
Istället för att tänka på allt den bär?
Jag är ung och vet inte allt i världen
Men snälla nån, jag fjäskar inte som andra för restaurangvärden!
Det måste finnas viktigare saker att bryr sig om
Som att skapa något vackert eller bara sjunga en sång! 

Jag är inte perfekt
Jag är inte någon skönhet
Jag har min egna dialekt
Är mig själv, räcker inte det?
Så trött på att bara acceptera en sida
En jävla sida
Som får mig att lida! 

Ibland blir jag ledsen, skriker och får tårar
Allt jag vill är att trycka ner alla dårar!
Ibland är jag sur och arg på allt o alla
Oj, herregud, utan smink kan du inte palla!
Killarna vill ha en snygg rumpa och nåt att ta i
Är det något att sträva efter?
För jag och vissa andra är inte byggd sån! 


Refr


hmm.. något jag rasslat ihop, är arg just nu!


svettig dag..


Hej hopp!
Idag åkte jag till ida och vi dansade, började på en dans till Chicago-tema som vi ska ha  :) Känns rätt bra.. Sedan åkte vi och ''jobbade'' i hennes fasters trädgård. ida sommarjobbar där. åkte först till ICA och köpte tidning och godis och lite så. köpte OKEJ. bra tidning. har aldirg köpt den så där mkt förut, typ 2 ggr i nödfall, men nu var den riktigt bra. jag älskar ju musik så :) <3
skulle hyrt film idag också på ICA, men det stängde kl 10 och ida var tvungen att duscha före och det kunde hon inte för alla i hennes familj duschar så vi ska kolla en annan film nu. men nu kollar hon på tv, så det är en tidsfråga när hon kommer.. haha
imorn jätten igen (tradition varje fredag) och sedan ska hon klippa sig. sen på kvällen TACOS:D:D:D sa mamma, sen blir det väl med ida igen... tror jag?
lördag ska jag träffa mandis igen!:) våra föräldrar ska ha kräftskiva så amanda ska sova hos mig och vi ska mysa lite :) ska bli mkt mysigt..
nej nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. typ kolla runt på bloggar och lyssna på musik.
ha det bra!
pusshej!

Spår som rullar: Bo Kaspers Orkester- Vi kommer aldrig att dö

KURVS<3


Jag älskar kivnnor med kurvor och som står för sina kurvor. Hlet underbart .Själv har man inga men försöker!:) Man måste lära sig älska sin kropp hur den är ser ut!

Jennifer Lopez: ''Den här Size 0-trenden är helt sjuk! Vem vill se ut som en pojke i kroppen? Kurvor är kvinnligt också snyggt. Sluta hetsa dig själv!''
Beyoncé Knowles: ''Jag är kurvor, jag är en kvinna. Jag är jättenöjd med min kropp. Det var det hemskaste som fanns när jag bantade för Dreamgirls. Jag ska aldrig mer banta!''
Alicia Keys: ''Jag har en jävla stor rumpa, jag vet, men jag bara älskar mina ben. Du måste älska det du har!
Mel C: ''Den här Size 0-trenden är helt fruktansvärd. Det är så himla löjligt.''
America Fererra: ''Det är hemskt att folk tittar på Eva Longoria och Mischa Barton och tycker dom är kurviga. Det är dom inte alls! Dom är hur smala som helst. Titta på mig; jag är kurvig!''

Women i like <3

fina omslag..


jag kan inte få nog av snygga omslag. här är 2 favoriter jag hittat på nätet:)
det första är gwyneth platrow. jag får en isig känsla, ljusblått och vitt.. inte riktigt ljuligt utan typ.. james bond die antoher day-iskänsla :)
andra är med beyonce. väldigt hiphop, orange, lite enldigt.. väldigt modernt.. fint!:)

Evas hårmiss!

79855-278
Ursäkta den dåliga skärpan, men jag ville förstora så att ni kunde se hur hemskt detta ser ut! Eva Longoria ville ha lite mindre panna och tog lite löshår i hårfästet så att det skulle bli mer hår. Problemet är bara att hon tog för mörk färg så det ser nästan ut som ett pannband. Usch, vad fult!


höstkläder, beauty-prdoukter m.m..

hej :)
igår la jag mig klockan 00 för jag var så himla trött och hade sådan huvudvärk. gick upp kl 10 från tvn och datorn och tog lite kort (nedan). laddade äntligen kameran :)
idag ska jag vara med Evelina. Vi nog åka och bada. Nej, inte Badhuset, det är så tråkigt där. Pappa slutar kl 2 och då ska vi nog ner till Gardesanna (en sjö). Ida har ju stuga där nere så kanske vi går och hälsar på henne :) vem vet..

Som sagt; igår tog jag ju lite bilder. Här först kommer 2 outfits som jag hittade i min röriga byrå, som jag tänkte ha till hösten då, dock med tights till.

Den randiga klänningen fick jag i juklapp Julen 2006, av mamma. Hon köpte den på Vero Moda, tror jag. Den är väldigt ''jag'' tycker jag, men man måste ha en tröja under för tröjan är så stor, men då syns tröjan igenom eftersom det är så stora öppningar för armhålorna, haha.
Den lila fick jag också av mamma i julklapp. Från Vero Moda också. Har inte använt den så mycket, den är inte riktigt ''jag''. Så mycket färg och lite för tantig för mig. Den använder jag om jag inte har något annat i garderoben, men jag känner mig så finklädd i den. Skärpet är också från Vero Moda, 99kr.

När vi var hos Lillan och Claes i fredags fick jag detta läppglanset från Make Up Store. Använder aldrig läppglans, passar inte i det, men blev glad för vi har ju inte Make Up Store-affären här i Trollhättan. :) Jag provade det och det var ganska fint, höll dock inte så länge. Det brände till på läpparna när man provade det.

Sedan blev det några kort på mig själv också..

Jag målade naglarna också igår. Rött. Målade bara över det avskavda. Har haft rött på tårna hela sommaren, och illrosa på naglarna på händerna, men nu har jag inget på händerna. Mina naglar har äntligen börjat växa och jag vill inte ha något skrikig färg nu när hösten är på G. Au naturell kör jag på nu :)

Cool or what? Läste gamla Se&Hör som jag fick av mormor och såg denna artikel. Världens längsta man! Eller det måste han ha vart i alla fall. 2.36 m! Han var tillsammans med en liten 1.68 m lång tjej. Ca 4 cm till och jag hade vart den där tjejen. Puh, jag som tycker jag är för lång :)


min byrå..
Sedan lite beauty-favoriter, eller vad det heter :) Oliv-deodorant från Apoteket. Sunsilks schampoo. Stod att det förlänger håret, jag som är så missnöjd när jag klippt eav det :/ Jennifer Lopez parfym. använder aldrig parfym men när jag hittade denna har jag den ibland :) vichys serie. bra att döda finnarna med. jag använder mest bara den till höger, orkar inte ta alla haha :P

Köpte ju Starlet i fredags med Lily Allen på. Gillade tidningen ganska mkt. Starlet är inte min favorittidning men nu är jag inne på Sigrids blogg (www.sigrid.webblogg.se) och hon skriver om mode i starlet. kul!

Lite långt inlägg men hoppas ni orkar läsa :) Ses sen eller ikväll! pusshej*
julia

Jessica Alba!


Jessica Alba är en jättevacker tjej, men jag vet inte vad jag tycker här. Jag tycker inte att hon ska hålla sig till rött läppstift, även fast hon är fin i det. Hon mycket äldre ut tycker jag. Men det är klart; hon vill säkert ändra sig lite och inte vara den där sexiga tjejen jämt.

Jessica har haft många olika frisyrer. Blond page och långt, brunt. Jag gillar henne bäst i det långa, det får mig att tänka på Jessica Alba. Det korta är också fint, men inte riktigt hon.

Nu har hon ju gjort sluta med sin kille Cash Warren- över telefon! ''Jag är inte kär i dig längre'', sa hon. Sedan fick Cash ta sina saker från villan i Los Angeles och flytta. Paret var på Eva Longorias bröllop och Jessica blev så sugen på att gifta sig.
- Hon har väntat i 2 och ett halv år på att Cash ska fria, men han gör det  aldrig. Jessica är redo, Cash inte, säger en källa.
Men nu säger deras vänner att dom ska reda ut alling  och gå tillbaka till varandra. Ja, det hoppas jag verkligen, dom är ju så snygga ihop. :)

cyklar..

79855-255
cykla är väldigt kul tkr jag. jag har fått en ny cykel också från ida. har skaffat lås på den och bra kort och så där :) sadeln är dock lite låg men men.. cykeln på bilden är min mammas..

lördaaaaaag :)

hello hej :)
idag gick jag på matchen. jag ringde evve och frågade om vi skule va, och hon sa ''jag ska på victors match med pappa och alex kl 14''. jag sa ''jamen vad bra, det ska jag med!:)''. så jag cyklade dit och kollade. mmm, vilka snyggingar som spelade. ... mmmm :).. mamma kom sen också.
cyklade hem, köpte veckans nu! på jätten och åkte hem och solade. evve o dom kom sedan. men inte katti o kickan , dom sa att '' dom var tvungna att åka iväg o greja med någotä''. oc hsedan var det det bästa.. dom kom med bilen på ''i feel good''-musik och kickan hade klätt ut sig till james brown i grön dress och katti med leopardkläder och klackskor och solglasögon och lång, lockig peruk och stod och dansade till i feel good. vad vi skrattade, haha. så jävla bra o så roligt! kickan hittar på så mkt. sedan tycket hon att pappa var sveriges james brown så hon tog på honom en dress och ''döpte'' eller vad man säger, eller invigne, eller adlade? eller något och sa ''slå med flaggstången i golvet 3 ggr så är du här med nu Sveriges James Brown''. haha, roligt :) och thomas som jobbar på ett tryckeri hade tryckt kalsonger och t-shirt till pappa, och ett linne trill sture med james brown på och lite så :9 hehe kul.
nu sitter jag här med evve och vi ska upp o äta cheesecake :) gött!
puss o kram
jull o evv


snygga klänningar och tjejer :D


klänningar är ju det bästa på sommaren och jag gillar denna gröna som mischa barton och ashley tisdale bär. jag gillar inte spets, men på tjejerna var den jättefin, tycker jag.
jennifer lopez är en annan tjej som ibland är huuur het som helst, och som ibland ser helt fruktansvärt ut. dom här 2 outfitsen gillar jag. den till höger bäst. fint hår och klänning på henne. den första är mer somrig på stranden typ.. men ja.. gillar båda :)

Vad tycker du om kläderna? :)

Bästa tidningen..?


VeckoRevyn
Jag måste säga att VeckoRevyn är min absoluta favorittidning. förra sommaren var det höjdpunkten varannan vecka att gå till ICA och köpa senaste, somriga VR-numret med kändisar, mode och skönhet, och sommartips! Efter den sommaren blev jag prenumerant och jag älskar känslan av att få en ny VR.
det har ju funnits många olika VR-redaktörer genom åren, och det har medföljt många olika ''looks''. när jag började läsa VR såg den ut så här (första bilden). det var vanlig stil, ganska mkt kändisar och roliga repotage om konstiga människor som till exempel opererat sig till katter. magasinet var kvinnligt.
sedan kom modeoraklet Ebba Von Sydow och blev redaktör och då blev tidningen mycket tjejigare med kill och sex-tips och skönhetsproduktet och träning och jobb och mode, mode och kändisar. mkt mer glossigare!
nu har ebba slutat och vi har fått en ny chefredaktör. tidningen har blivit tråkigare tycker jag. en sån som man bläddrar igenom på 10 minuter utan att läsa dom långa, jobbiga repotagen om ''anna som jobbar som polis''. jag gillar ''ebba-VR'' bäst. den passar nog mig bäst.

Cosmopolitan
Ida fick mig att börja köpa Cosmo, som man antagligen säger, efter att ha sagt att den är jättebra. jag känner att den inte är så bra som jag trott. mkt repotage som inte är min smak riktigt. men senaste numret var riktigt bra tkr jag! det är olika ggr.

Starlet
Starlet är en sådan tidning jag köper när jag har köpt alla andra. jag bläddrar igenom den, kollar på bilderna, och är klar efter 5 minuter. den är lite för flickig och poppig för min smak. för att vara 15 tycker jag den är barnslig.

Julia
Julia riktar sig till 12åringar, men ändå gillar jag Julia! Inte bara för det vackra namnet ;) haha, utan för att dom har alltid intervjuer med aktuella kändisar och skriver mkt om roliga test och tips, och kändisar och mode. tjej-tidning verkligen.

Glamour
Glamour prenumererade jag på för ca 1 månad sen, men slutade för mamma ville att jag helt plötsligt skulle betala den själv, haha. men jag gillar glamour. dom blandar allt möjligt i ett litet format för 35 kr. gillar dom långa intervjuerna och ''glamourama''-sidorna.

Frida
Frida är en sådan tidning som man blir glad av, tycker jag. när jag har köpt en frida-tidning skäms jag. jag tänker ''vilken fjortis-tidning'' men så öppnar jag första sidan och jag blir bara så glad av alla färger och nya kändisnyheter. jag gillar frida, den är rolig.

JAPSI
JAPSI är ju min absoulta favorittidning :) Min egna tidning! Nu blir jag genered och rörd och väldigt stolt. Jag och Ida gör allting själva i detta magasin som bjuder er på mode, kändisar och skönhet. jag måste ju säga att detta är favvotidningen eftersom jag bara skriver om sådant som jag själv gillar. musik, film, mkt roligt.. gå gärna in på www.japsi.blogg.se för att läsa om tidningen och se dagens kändisar! nytt varje dag och det är alltså hemsidan för tidningen JAPSI :)

Vilken är din favorittidning? :)

frågor frågor frågor frågor :)

har du någon som du kan kalla en bästa vän? självklart :)
har du en vän som du anser sviker dig ofta? ja
senaste vännen som du skrattade tillsammans med? ... sofie tror jag :)
vem var den senaste av dina vänner som du pratade i telefon med? hmhmhmhm.. ida:)
senaste vännen du kramade? sofie.
har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? självfallet!
har du skilda föräldrar? nej, som tur är
har du halvsyskon? nej
väntar du telefonsamtal från någon nu? väntar alltid på att någon trevlig prick som ringa mig :)
brukar du lova att ringa dina vänner, och sedan inte göra det? självfallet inte.

är du kär? alltid
har du ett förhållande? no
har du blivit nobbad av någon som du haft känslor för? ja
har du nobbat någon som haft känslor för dig? ja
längsta förhållandet du haft/har? jag har haft lite ''av och på''-förhållanden, serrö :P haha
har du haft sex? not yet, no
vem sa senast att du var snygg/söt? sofie :)
vem gav du senast en komplimang till? hmm.. säkert någon till mamma
föredrar du ett förhållande eller att strula runt? förehållande helt klart.

har du något ovanligt du kan göra med din kropp, till exempel att gå ner i spagat? jag kan gå ner i spagat, sätta fötterna bakom huvudet, hmm.. jag är ganska vig så jag kan väl lite gympa-grejer och så där. kmr inte på något mer :)
vart ska du flytta, om du nu vill göra det? trvis bra som jag har det just nu, men ibland kan jag längta efter en egen lägenhet. vart vet jag inte.
vad är det pinsammaste du gjort? jag är en väldigt fruktansvärd person som gör pinsamma saker all the time!
vad är det du ångrar mest? pinsamma saker haha
vad är du mest stolt över på dig själv, insida & utsida? hmm.. har inte bra koll på mig själv så här får jag tänka... insida: gillar att ge folk komplimanger, är för det mesta ärlig, och ibland kanske lite rolig också när jag är med rätt folk, fast egentligen vet jag inte. utsida: oj, är missnöjd över mkt, men jag är fasiken stolt över min tjocka näsa!:)
super du mkt? super aldrig
vad var det senaste du hörde som du blev chockad över? hmm.. att nicole richie erkände att hon var med barn.
vilka internetsidor är du inne på mest? blogg.se och bdb.
är du bra på att laga mat? i hemkunskapen får jag alltid vara med latmaskar, så då får jag göra allting själv, så kanske där, ja, om jag inte gör något snesteg. hemma lagar jag aldrig mat, så jag vet faktiskt inte.
trivs du bäst på strand eller i vattnet? jag är i grunden en sol-tjej som gillar att ligga och läsa och sola, men ibland måååste jag bada. både och får jag nog säga där, men jag är alltid med folk som bara vill bada bada bada, så då säger jag alltid ''kan vi inte gå upp nu?'' tråkig som jag är.
vilken skiva ligger i din sterio just nu? Julias disco som pappa bränt till mig haha :)
brukar du spela den ofta? ja.. när jag är på danshumör och när jag sminkar mig på lördagar när vi ska bort = bra humör :)
vilken genre håller du dig mest till inom musiken? allt allt allt. gillar all musik.
vilken är din favoritfilm? kan inte välja sånt där, gillar så mkt. kan säga några: bridget jones dagbok, titanic, honey, dreamgirls, patrioten, notting hill, the pursuit of happiness m.m.
favoritskådespelare? ojoj, finns många bra. gillar många många..
vilka länder har du varit i? danmark, grekland, turkiet, kroatien, tyskland, italien, österrike bland annat. ska till thailand i vinter- min drömresa :)
brukar du använda mkt utropstecken när du skriver? haha, rolig fråga för förr gjorde jag det jättemkt, men nu har jag märkt att när jag läser mkt tidningar med mycket utropstecken i så blir jag så stressad. till exempel ''Nicole Richie är med barn!''. det ser så hetsig ut. jag försöker lära mig att skriva mer punkter :) <- och mer smilar.
kan du spela något instrument? kan och kan. plinkar lite på gitarren ibland :)
vad brukar du sysselsätta dig med på dagarna? skriver, ritar, datorn, dansar, musik, film, tidningar..
vad är du riktigt, riktigt bra på? kändisar och vara riktigt julia-aktig.

JAG <3 HÖG MIDJA

79855-21479855-215
jag verkligen älskar hög midja. på kjolar är det väldigt snyggt. hittade en i en VR-tidning och gick till H&M för att kolla men dom hade den inte :/ inte i trollhättan och inte i sthlm. tråkigt :( vic beckham på bilden har en snygg kjol tycker jag. även fast det är en gammal bild är hon väldigt modern och snygg.
jag vill ha en par stuprör i hög midja och är jag var i sthlm provade jag ett par från Miss Sixty i hög midja. Det var halva priset så dom kostade bara 700 kr. jag fick köpa dom för mamma, och jag ville sååå gärna, men jag tänkte ''kommer jag använda dom?'', jag köpte dom aldrig, fan, jag ångrar mig, för det är så snyggt. men jag känner att jag aldrig skulle våga gå till skolan med dom. feg som jag är. bilden nedan, blev käääär i byxorna :)

sofi fahrman till höger där uppe i bild och hon är ju drop dead gorgeous. älskar denna outfit <3.

nej, nu ska jag upp och göra mig i ordning och göra om lite i mitt rum. har målat om min lilla hylla alldeles vit och ska sätta upp den och sätta lite grejer i den. vet inte vad än men får se :) tar kort på det sen, och på klänningen, den gråa. och på klänningen jag köpte på H&M i veckan på Torp. och lite grejer :)
vi hörs!

puss/jull

Grått i höst

79855-209
Grått är fint på hösten tycker jag. Eller det är ju en höstfärg, men det är så fint på allting tycker jag. Basker, stuprör, kofta, halsduk, jacka.. allt!
Här på första bilden ser ni Demi Moore i en fodral-klänning på röda mattan. Fin, eller vad säger du?
Hilary Duffs klänning är verkligen min stil! Eller jag har ju dålig koll på mig själv, haha, men fråga Ida, hon kan mig. Men jag tror det. Det är en mörkgrå nyans och en klänning som är lite så där.. oskyldigt instängd.. typ haha. nej men den är jättefin!
Kate Bosworth.. jag gillar hennes stil ibland men tycker att hon är way too smal. denna klänning är fin, men för flickig för min stil. ljusgrått är inte riktigt min melodi i höst, men visst är hon fin. Jag har en liknande klänning, eller tunika, eller tröja, som jag brukar använda på hösten. jag kan ta kort på den sen och lägga in på detta inlägg om ni vill. inte för att många kollar men ändå :) den är från gina tricot. kan kolla ifall jag kan hitta den på internet.

Vilken är din gråa favorit? :)

Joss olika frisyrer!

79855-211

nu har jag tagit fram en ny tjej med olika frisyrer genom åren! förut var det mischa, nu är det min idol joss stone :) joss har en ny stil nu och här ska jag skriva lite om varje bild:
1. senaste bilden från joss. hon har rosa-lila nyanser i det platta håret, med en våfflad slinga. jag tycker inte detta var fint! vad tycker du?
2. detta var för längesen med joss gamla stil. jag tycker hon är jättefin här. men hade det inte varit för sminket tror jag inte att jag hade tyckt frisyren var fin. platt, uppklippt, lagom långt och mörkblondt. ja, fint eller :) ?
3. joss i början av karriären när håret är lite halvlångt och lockigt. mycket spray ser det ut att vara där i burret. jag tycker personligheten sådär.
4. joss med nya stilen och denna tycker jag är den bästa utav hennes ''vågade'' färger. mörkbrunt med en smula lila i. långt och vågigt och fint.
5. här har hon krulligt hår i en vit basker. outfiten tycker jag är mkt cool, och håret ger mig en höstkänsla att längta till :)
5. om du vill känna igen joss ''scen-image'' är det 2 saker du ska titta efter, och det är 1. hon har alltid en sjal runt mickstativet och 2. hon är alltid barfota. här tar hon av sig sina klackskor. ''jag vill ju inte ramla, alltså'' har hon sagt.
6. krulligt hår i lila-rosa nyans. eller första look med nya skivan. skrikiga färger och joss ser ut som en discodrottning!
7. längesen. ser ut som en prinesessa med nyblonderat hår och långa lockar. lite för flickigt för joss tror jag, men visst är hon söt :)

Vilket är din favoritfrisyr på Joss?

ashley och tankar om hösten..

79855-203
ibland känner jag bara ''fan, varför är kläder och utseende så jävla viktigt''? då tänker jag på laleh, min idol, som känner att musik och viktiga saker är mkt intressantare än kläder och smink och skit! men ibland när jag kanske köper en ny klänning och fixar till det lite i min garderob känner jag att jag älskar kläder. som jag sa förut så har jag väldigt dålig koll på mig själv, men dom flesta som känner mig tycker ju att jag är den där skvaller-prinsessan som älskar mode, skönhet och kändisar och kan allt om hur stjärnorna till exempel äter potatis! nej, men dom tror ju det.
jaja, det jag ville komma fram till är att nu när hösten är på G och stora koftor, benvärmare, stuprör, skinnjackor, baskar (min bruna åker fram igen :D:D:D), halsdukar och mysiga grejer kommer fram älskar jag kläder. på sommaren har jag en stil med jättemkt färger och shorts och klänningar, och på hösten går jag in i en svart period där laleh och en tjej som heter anna blir mina stilförebilder. konstigt nog.
jaja, på bilden där uppe ser ni söta ashley olsen. jag älskar hennes skinnjacka, hon har haft den ett antal ggr på bilder men här tycker jag hon är som finast i den. alla köper ju skinnjackor hej vilt och jag lyckas aldrig hitta ågon som passar mig riktigt bra. dessutom ska ida köpa en och vi är ju med varandra typ varje minut så då kanske det blir lite ''lol'' att gå runt i samma jacka. eller jag vet inte, eller aa, det kanske inte är min stil bara. vet inte.

här har ashley kläder som jag tycker är jättecoola!- på henne. såklart. tror ni en 172 cm tjej som jag skulle kunna vingla omkring i vinröda platåskor i skolans smutsiga korridorer. nej,nej,nej, blir svaret. jag kan absolut inte ha sånt, men det blir så snyggt på ashley. för hon är ju modegalen och är bara 160 cm, så det blir fint. stuprören skulle jag kunna ha, men hål på byxorna är inte riktigt min grej. västen och skjortan är också fin, men inte riktigt jag.
alltså: outfiten är VÄLDIGT ashley, och VÄLDIGT inte julia!
79855-202
här är 5 outfits från ashley. jag kan skriva lite om varje :) åh, älskar sånt här! :
1. denna bild har jag så mkt minnen ifrån. för det var när jag och ida hade ''gamla'' JAPSI (våran tidning) och vi skrev mcket om ashley och mary-kate. men själva outfiten tycker jag är sådär. kappan skymmer ju hela klänningen under!
2. åh, min favorit. enkel, vit klänning med en cool skinnajacka. need i say more? :)
3. den här har jag också mkt minnen ifrån. jag skrev en 4 sidor lång artikel om ash och mk's nya stil. här tyckte jag att ash var såååå himmmmla fin. med enkel, svart klänning och sotiga ögonen. just nu gillar jag klänningen, men sminket är väl sådär... gillar inte att hon öppnar upp ögonen så och plutar med läpparna :/
4. ashley bär en svart klänning.. elle rär det en kappa? jaja, i vilket fall tycker jag att den är sådär. coolt i alla fall att hon bär en röd väska till :)
5. ashleys frisyr är väl sådär (ahha som vanligt), men klänningen tycker jag bara är cool! hon är ju så kort och hon framhäver sina ben i denna. den är lite bullig över magen och man kan tro att en gravid människa bär den här, men på ashley är den ju jättefin. loubotin-skor till det.

lite onödigt men var tvungen att lägga in. visst är chloe sevigny lik ashley här? ja, det är chole inte ashley på bilden. sån där knut på huvudet och dom solglasögonen brukar ju ashley ha :)

här är ''gamla'' mk och ash. jag gillar gamla mkt bättre! det är så mkt minnen. eller kanske bara för att jag älskade dom och köpte filmer och allt med dom. jag köpte även en kalender med dom, där denna bild är med i. jag använde kalendern mkt i början, men då gick jag i 6an o tyckte det var töntigt med en mk o ash-kalender, så jag bytte haha :). men här tycker jag dom är väldigt fina. inte så där plastiga med plutiga munnar och sånt. och dessutom har dom en lagom cool stil, med inte så många häx-kläder. nej.. frisyrerna är också finare här tycker jag.
 
 

Jennifer Lopez-test!

79855-199
Hade ju inget att göra så jag surfade in på
www.people.com och gjorde deras Jennifer Lopez-test (gå in här http://www.people.com/people/quiz/0,,20033183,00.html för att göra det). Jag fick 6 rätt av 10. Kanske inte så bra för att ha en tidning (www.japsi.blogg.se), men ändå.
lägger in denna bild på j.lo för jag tkr hon är så bra i denna musikvideo, med inspiration från flashdance. jlo och alex i flashdance- riktigt duktiga dansare!=)

Hur gick det i testet för dig? :)